Skupina planemov: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 31 zlogov ,  pred 11 leti
brez povzetka urejanja
(Nova stran z vsebino: Razred Havhetejcev To so planemasti svetovi, ki so ohranili prvotna ozračja iz vodika in helija, vendar pa njihova masa ni zadostna, da bi se ohranjala geološka dejeavnost ...)
 
Brez povzetka urejanja
== Razred Havhetejcev ==
 
To so planemasti svetovi, ki so ohranili prvotna ozračja iz vodika in helija, vendar pa njihova masa ni zadostna, da bi se ohranjala geološka dejeavnost in procesi še naprej.
 
== Razred Niksijancev ==
 
To so planemasti svetovi, ki niso dovolj masivni, da bi ohranili prvotna iozračja iz vodika in helija. Nekateri izmed takšnih svetov imajo drugotno ozračje, ki se je ustvarilo s sproščanjem plinov iz vulkanov, če so dovolj masivni, da se tovrstna dejavnost lahko odvija še naprej.
 
== Razred Stevensonijancev ==
 
To so planemasti svetovi, ki so ohranili gosto ozračje, ki je ohranilo vročino iz časa, ko je takšen planet še nastajal in bil geološko dejaven, ki imajo na svojem površju žepke in zaplate, ki so primerni za nastanek, obstanek, in razvoj živih bitij, kot jih poznamo. Nekateri izmed takšnih svetov so segreti celo do te stopnje, da je njihovo celotno površje primerno za življenje.
 
== Razred Havketejcev ==
 
To so planemasti svetovi, ki so ohranili dovolj gosta ozračja, da so njihova zgoča površja ohranila zajeto geotoplotno vročino iz časa, ko je tajkšen planet še nastajal. Vseeno pa niso dovolj masivni, da bi jih obravnavali kot svetove Odisejanskega razreda.
 
Razred Odisejancev To so planemasti svetovi, ki so ohranili masivna ozračja oz. ovojnice iz vodika in helija. V bistvu so begajoči in svobodni plinasti orjaki.
== Razred Odisejancev ==
Razred Odisejancev To so planemasti svetovi, ki so ohranili masivna ozračja oz. ovojnice iz vodika in helija. V bistvu so begajoči in svobodni plinasti orjaki.
100

urejanj

Navigacijski meni