Požar v bolnišnici svetega Antona (Effingham, Illinois): Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
m
m (Dodana slika)
Na tretjem nadstropju, so bile sobe grajene iz celuloznih vlaken, da so bile predelne stene zalite skupaj.V letih 1912 ali 1913 so dozidali tri dele stavbe z vsemi nadstropji in kletjo. Bile so opečne stene, tla in stropniki lesa in omet v notranjosti. Prav tako lesena požarna stopnišča brez požarnih vrat, in gorljivo umazano perilo so imeli od kleti do tretjega nadstropja. V kleti so se nahajala pralnica in vzdrževalni prostori. Leta 1943, so bile zgornje meje odprtih koridorjev, razen v kleti, zvočno zavarovana z uporabo gorljivih akustičnih plošč, ki so bila nižja 18 cm s stropa. Preostali del stranskih sten so bile prekrite z neko vrsto materiala - kot povoščeno platno.
Ni bilo nikakršnih načrtov proti širjenju požara v bolnišnici.
Kot v mnogih drugih starih stavbah v tistem času, je imela bolnišnica veliko določenih pomanjkljivosti, ki so bile povod za nesrečo: veliko gorljivih materialov v notranjosti, odprtih hodnikov, stopnišč in vertikalne lesene gredi, nobenih požarnih hidrantov, ne sistema za odkrivanje požara, dimnih javljalcev in nobenega alarmnega sistema za takojšnje opozorilo, ter nikakršne povezave za neposreden stik z gasilci. Komunikacija je bila preko sestr svetega Frančiška, ki so prebivale v samostanu, ta pa je bil neposredno povezan z bolnišnico preko prehoda v kleti. Lokacija in natančen vzrok izvora požara, nikoli ni bil dodločendoločen, ampak je od zaposlenih, sestra Eustasia, zavohala dim v tretjem nadstropju vzhodnega trakta in telefonirala sestri Anastasi za [[požar]], to noč je bila dežurna, nahajala pa se je v prvem nadstropju za pultom. Sestra Anastasia je takoj klicala glavnega inženirja bolnišnice, njeno sestro namestnico v sosednji stavbi samostana in gasilsko enoto mesta Effingham. Ni bilo naprav za
snemanje ali merjenje časa, kdaj je bil klic sprejet, vendar je pomočnik načelnika izjavil, da je bil alarm sprejet ob 23:48.
 
87

urejanj

Navigacijski meni