Akrapovič: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjenih 39 zlogov ,  pred 11 leti
m
Bot: Datoteko Akrapovic_1990.jpg je v Zbirki izbrisal uporabnik Jameslwoodward, zaradi Per commons:Commons:Deletion requests/File:Akrapovic 1990.jpg. Odstranjevanje.
m (Bot: Datoteko Akrapovic_2002.jpg je v Zbirki izbrisal uporabnik Túrelio, zaradi No permission since 26 November 2010. Odstranjevanje.)
m (Bot: Datoteko Akrapovic_1990.jpg je v Zbirki izbrisal uporabnik Jameslwoodward, zaradi Per commons:Commons:Deletion requests/File:Akrapovic 1990.jpg. Odstranjevanje.)
 
== Zgodovina ==
[[Slika:Akrapovic 1990.jpg|180px|left]]Podjetje Akrapovič je bilo ustanovljeno leta 1990 na podlagi izkušenj, ki jih je [[Igor Akrapovič]] pridobil na področju tuninga motociklov. Njegovo znanje je rezultat osebnih izkušenj in opazovanj, saj je kot voznik dirkalnega motocikla na stezi sam testiral rezultate svojega dela. Uspešno je končal desetletno motoristično dirkalno kariero ter osvojil številne naslove v razredih [[F1]] in [[SBK]], tako na lokalni kot na mednarodni ravni.
 
Pri iskanju popolne rešitve za nastavitve dirkalnega motocikla je bil soočen z nepremagljivo težavo. Visokokakovostnih izpušnih sistemov, ki bi izpolnili zelo visoke tehnične zahteve, za javnost preprosto ni bilo na voljo. Sistemi, ki so bili na voljo, so bili večinoma slabo narejeni, glavni deli so bili zvarjeni skupaj, po navadi s pretirano debelimi stenami cevi. Kot uspeh se je štelo že, če se je sistem vsaj približno prilegal motociklu, kateremu je bil namenjen. Tehnično dovršeni izpušni sistemi so bili neverjetno dragi in povprečnemu kupcu težko dostopni. Akrapovič ni imel druge izbire, kot da se je izdelovanja izpušnih sistemov lotil kar sam.
14.906

urejanj

Navigacijski meni