Vsebina, ki jo ustvarijo uporabniki: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
m
m (pnp AWB)
# '''Zahteve objav:''' Medtem ko bi UGC lahko bila ustvarjena s strani uporabnikov in nikoli objavljena na internetu ali drugje, smo se mi skoncentrirali na delo ki je objavljeno v določenem kontekstu. To je mišljeno predvsem na javno dostopnih spletnih straneh ali na straneh socialnega druženja kot so strani namenjene le določeni skupini ljudi (študentom univerze). To je uporaben način kako izključiti e-mail, dvostransko sporazumevanje in podobno.
# '''Kreativni trud:''' To pomeni da je določena količina kreativnega truda bila dana v ustvarjanje dela oz. v prilagajanje obstoječega s tem da se ustvari novo. (uporabniki morejo dodati svojo osebno vrednoto delu). UGC vsebuje pogosto povezovalni element k temu in sicer s pomočjo internetnih strani, ki jih uporabniki urejajo s pomočjo sodelovanja. Npr. kopiranje samo dela televizijskega programa in objavljanje le tega na internetni strani (aktivnost pogosto videna na UGC straneh), se ne šteje za UGC. V kolikor pa uporabnik objavi svoje fotografije, izrazi svoje mnenje v blogu ali pa npr. objavi svoj glasbeni video, pa to že lahko štejemo kot UGC. Še vedno pa je minimalno količino kreativnega truda težko definirati oz. je odvisna od samega konteksta.
# '''Ustvarjalnost zunaj profesionalnih rutin in praks:''' Vsebina ki jo ustvarijo uporabniki je ponavadipo navadi ustvarjena zunaj profesionalnih rutin in praks. Pogosto ne vsebuje institucionalnih ali pa komercialnih marketinških vsebin. V ekstremnih primerih je UGC lahko ustvarjena tudi s strani nestrokovnjakov, brez da bi ti pričakovali profit. Motivacijski faktorji vsebujejo: povezovanje z uporabniki, doseganje določenega nivoja slave, prestiž ali pa osebno izražanje.
 
Ali je lahko kopiranje in podajanje bližnjic tudi lahko ustvarjanje samo izražanja? Ustvarjanje bližnjic k določenemu delu ali kopiranje dela samega lahko prav tako motivira ustvarjalca, izraža njegov odnos do bližnjic in kopiranja. Digg.com, Stumbleupon.com, leaptag.com so odlični primeri kjer se takšne bližnjice do dela pojavljajo. Vrhunec takšnih povezav lahko zelo dobro identificira okuse posamezne osebe in jo naredi bolj edinstveno.
360.301

urejanje

Navigacijski meni