José Carreras: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Brez povzetka urejanja
m robot Dodajanje: ar, bg, ca, cs, cy, da, de, en, eo, es, eu, fi, fr, gl, he, hr, hu, it, ja, ko, la, lb, ms, nl, nn, no, pl, pt, ro, ru, simple, sv, th, uk, zh, zh-yue
Vrstica 10: Vrstica 10:


vse ostalo si lahko ogledate na njegovi spletni strani...... www.josepcarreras.com
vse ostalo si lahko ogledate na njegovi spletni strani...... www.josepcarreras.com

[[ar:خوسيه كاريراس]]
[[bg:Хосе Карерас]]
[[ca:Josep Carreras i Coll]]
[[cs:José Carreras]]
[[cy:José Carreras]]
[[da:José Carreras]]
[[de:Josep Carreras]]
[[en:José Carreras]]
[[eo:José Carreras]]
[[es:José Carreras]]
[[eu:Josep Carreras]]
[[fi:José Carreras]]
[[fr:José Carreras]]
[[gl:José Carreras]]
[[he:חוסה קאררס]]
[[hr:José Carreras]]
[[hu:José Carreras]]
[[it:José Carreras]]
[[ja:ホセ・カレーラス]]
[[ko:호세 카레라스]]
[[la:Iosephus Carreras]]
[[lb:José Carreras]]
[[ms:José Carreras]]
[[nl:José Carreras]]
[[nn:José Carreras]]
[[no:José Carreras]]
[[pl:José Carreras]]
[[pt:Josep Carreras]]
[[ro:José Carreras]]
[[ru:Каррерас, Хосе]]
[[simple:José Carreras]]
[[sv:José Carreras]]
[[th:โคเซ การ์เรรัส]]
[[uk:Хосе Каррерас]]
[[zh:何塞·卡雷拉斯]]
[[zh-yue:卡里拉斯]]

Redakcija: 20:20, 25. september 2010

http://www.google.si/images?q=Jos%C3%A9+Carreras&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=s6mcTIC8DszAswbPurTmDg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CD0QsAQwAw&biw=1280&bih=768

JOSE Carreras zavzema privilegiran položaj v glasbenem svetu. Rodil se je v Barceloni, je študiral glasbo v svojem rojstnem mestu. Leta 1970 je začel s profesionalno kariero v Gran Teatre del Liceu v Barceloni v NABUCCO in Lucrezia Borgia. Njegovo glasbeno pot je povzročil že prvi nastop na najbolj prestižnih svetovnih opernih gledališč in festivalov, vključno alla gledališče Scala v Milanu, New York Metropolitan Opera House, San Francisco Opera, Dunaj Staatsoper, londonski Royal Opera House, Oper v Münchnu ; Chicago's Lyric Opera in Festivali Salzburg, Aix en Provence, Edimburgh in Verona.

sodeloval je z najuglednejšimi dirigenti orkestra, vključno z Herbert von Karajan (umetniškega in oseben odnos, ki je trajala več kot dvanajst let in vključiti predstav v Salzburgu, Berlinu in na Dunaju), Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Riccardo Chailly, Colin Davis , Giuseppe Sinopoli, James Levine, Carlo Maria Giulini, Leonard Bernstein in Zubin Metha, in s pre-uglednih direktorjev fazi, kot so: Franco Zeffirelli, Jean Pierre Ponnelle, Giorgio Strehler, Luigi Comencini in Harold Prince. Njegov repertoar zajema več kot šestdeset oper ki jih je opravil za televizijo, kino in video in nekaj opernih filmov. Njegova diskografija obsega veliko več kot 150 posnetkov, predvsem popolno 50 oper, oratorija, popularne in klasične uvodnih izjavah. On je dobil veliko nagrad Gold ter nagrado Platinum Discs.

bil je del pogostih uvodnih najbolj znanih svetovnih dvoranah: Carnegie Hall in Avery Fisher Hall v New Yorku, Royal Festival Hall, Barbican Hall in Royal Albert Hall v Londonu, Salle Pleyel v Parizu, na Musikverein in Konzerthaus na Dunaju, v Berlinu Philarmonie, Suntory Hall in NHK Hall v Tokiu, Grosses Festspielhaus v Salzburgu, Philarmonie in Hercules Saal v Münchnu, Palau de la Musica v Barceloni, Teatro Real v Madridu, Accademia Santa Cecilia v Rimu .

vse ostalo si lahko ogledate na njegovi spletni strani...... www.josepcarreras.com