Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Brez povzetka urejanja
m wikifikacija
Vrstica 1: Vrstica 1:
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band je osmi studijski album angleške rock skupine The Beatles, izdan leta 1967. Posnet je bil v 129-dnevnem obdobju z začetkom decembra 1966. S tem albumom so Beatli nadaljevali svoje glasbeno eksperimentiranje, ki so ga začeli z albumom Revolver(1966)in vključuje elemente britanske music hall glasbe, jazza, rock and rolla, klasične zahodne glasbe in indijske tradicionalne. Besedila so predvsem o otroštvu in vsakodnevnem življenju.
'''''Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band''''' je osmi studijski [[glasbeni album|album]] angleške [[rock]] skupine [[The Beatles]], izdan leta 1967. Posnet je bil v 129-dnevnem obdobju z začetkom decembra 1966. S tem albumom so Beatli nadaljevali svoje glasbeno eksperimentiranje, ki so ga začeli z albumom ''Revolver'' (1966) in vključuje elemente britanske music hall glasbe, [[jazz]]a, [[rock and roll]]a, klasične zahodne glasbe in indijske tradicionalne. Besedila govorijo predvsem o otroštvu in vsakodnevnem življenju.


Album velja za najboljšega vseh časov in je doživel izjemen kritičen in komercialen uspeh.
Album velja za enega najboljših vseh časov, doživel je izjemen kritičen in komercialen uspeh.

{{album-stub}}
[[Kategorija:The Beatles]]
[[Kategorija:Albumi leta 1967]]

[[en:Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band]]

Redakcija: 22:05, 22. februar 2010

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band je osmi studijski album angleške rock skupine The Beatles, izdan leta 1967. Posnet je bil v 129-dnevnem obdobju z začetkom decembra 1966. S tem albumom so Beatli nadaljevali svoje glasbeno eksperimentiranje, ki so ga začeli z albumom Revolver (1966) in vključuje elemente britanske music hall glasbe, jazza, rock and rolla, klasične zahodne glasbe in indijske tradicionalne. Besedila govorijo predvsem o otroštvu in vsakodnevnem življenju.

Album velja za enega najboljših vseh časov, doživel je izjemen kritičen in komercialen uspeh.