Rod Bičkova skala: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjeni 4 zlogi ,  pred 12 leti
Seveda pa so nadaljevali tradicijo odreda Posavski Kurirji ter nadaljevali z organizacijo tekmovanja Spust po Ljubljanici. Kasneje so celo soustanovili tekmovanje Kanu turneja, ki je združevalo več podobnih tekmovanj po celotni Sloveniji.
[[Slika:RBS 15.jpg|thumb|120px|Družina Kojoti]]
Tudi na mestnem področju so bili aktivni. Tako so pomagali ustanoviti mestno zvezo tabornikov znano tudi kot MZT. Eden najvidnejših tabornikov v Ljubljani je bil prav takratni starešina rodu [[Matej Gnidovec]] - Čebela. V prvi polovici devetdesetih je iz voda ''Fragol'' izšel še eden zelo uspešen vod, ki je imel v svojih vrstah skoraj vse vodnike. Ta vod se je imenoval ''Sokoli'', krmaril pa ga je robert Tell - Šmeki, članica pa je bila kasnejša dolgoletna načelnica Maja Gnidovec (prej Širca).
 
Nekako sočasno z nastankom Sokolov so se preselili tudi na nov taborni prostor pri [[Mirtoviči]]h, kjer taborijo še danes. V kuhinji že vrsto let kuha Stanka Grebenc - Mama Stanka, ki ima najdaljši taborniški kuharski staž v Sloveniji. Začeli pa so veliko potovati. Tako so se udeležili prvega Evropskega jamboreea (beri zleta) v Drontnu in leto dni kasneje še svetovnega prav tako v Drontnu ter Moota (tabora PP-jev) na Švedskem.
72

urejanj

Navigacijski meni