Evropska radiodifuzna zveza: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
brez povzetka urejanja
Zveza je bila ustanovljena [[2. februar]]ja [[1950]] na [[konferenci]] v britanskem mestu [[Torquay]] z namenom izgradnje mreže za izmenjavo [[poročila|poročil]]. Nadaljnji namen ustanovitve je bila vzpostavitev hitre in standardizirane radijskotelevizijske [[tehnologije]]. Sprva je zveza imela 23 članic, to so bile [[radijske]] postaje iz [[Evrope]] in [[Sredozemlja]].
 
Leta [[1956]] je EBU prenašala prvi Izbor za najlepšo melodijo držav članic Evropske radiodifuzne zveze, znana kot [[Izbor za pesem Evrovizije]] ali samo [[Evrovizija]]. Gre za najbolj poznano produkcijo EBU-ja, ki jo vsako leto izvede televizijska postaja iz države, ki je predhodnje leto zmagala na izboru. Sicer prva leta ni bilo tako. Na prvem izboru, na primer, je zmagala [[Švica]], vendar je izbor prihodnje [[leto]] potekal v [[Nemčija|Nemčiji]], v nemškem [[televizijski center|televizijskem centru]] [[Hessischen Rundfunks]] v [[Frankfurt na Majni|Frankfurtu na Majni]].
 
Poleg članic so v zvezi kot pridružene članice tudi postaje iz držav, ki so oddaljene od Evrope ([[Kanada]], [[Japonska]], [[Mehika]], [[Brazilija]], [[Indija]], [[Hong Kong]] in [[Združene države Amerike|ZDA]]).
Brezimni uporabnik

Navigacijski meni