Saša Golob: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Brez povzetka urejanja
K aiia K (pogovor | prispevki)
Brez povzetka urejanja
Vrstica 14: Vrstica 14:


Na Svetovnem prvenstvu v [[London|Londonu]] je nastopila na gredi in parterju, a se ji nastop ni izšel po pričakovanjih in se ni uvrstila med najboljših osem.
Na Svetovnem prvenstvu v [[London|Londonu]] je nastopila na gredi in parterju, a se ji nastop ni izšel po pričakovanjih in se ni uvrstila med najboljših osem.

Na svetovnem pokalu v [[Osijek|Osijeku]], na [[Hrvaška|Hrvaškem]], se ji je nastop na gredi ponesrečil, saj je padla z gredi, na parterju pa se je kasneje oddolžila, saj se je s peto oceno kvalifikacij in zelo dobro izvedeno sestavo z lahkoto uvrstila med najboljših osem.


==Največji uspehi==
==Največji uspehi==

Redakcija: 11:32, 8. november 2009

Saša Golob, slovenska telovadka, * 17. avgust 1991, Ljubljana.

Saša Golob trenira gimnastiko v ŠD Gib Šiška, od svojega šestega leta.

Njen začetek, v gimnastičnih dvoranah, je zanimiv. Za gimnastiko se je namreč odločila, ker je njena sošolka znala narediti špago. Ker jo to hotela znati tudi ona, je starše prepričala, da so jo vpisali na treninge športne gimnastike. Takrat še niso slutili, da bo Saša nekdaj ena izmed najboljših slovenskih športnih gimnastičark. Kmalu je Saša znala narediti še veliko več težjih elementov, kot je špaga.

Obiskuje gimnazijo Šiška, na športnem oddelku, kjer letos končuje štiriletno šolanje, saj bo konec šolskega leta 2009/01 končala 4.letnik.

Saša se od leta 2008 redno uvršča v finale svetovnega pokala v športni gimnastiki, na gredi in parterju.

Na Evropskem prvenstvu v Milanu je bila najbolje uvrščena slovenka, nastopila pa je v mnogoboju. Zasedla je 31. mesto in je bila druga rezerva za finale, a ni prišla do finala. Dobro je nastopila na gredi, parterju in preskoku, nazadnje pa je nastopila na dvovišinski bradlji, kjer je s koleni podrsala po tleh, kar je enako padcu in zato ostala brez tako želenega finala. Oktobra jo čaka še svetovno prvenstvo v Londonu.

Na sredozemskih igrah v Pescari, se je uvrstila v finale mnogoboja in v finale na gredi in dvovišinski bradlji. S tremi finali je na teh igrah zbrala največ finalov od slovenskih telovadk. Z gredi je enkrat padla, a je bila vaja še vedno zelo dobro izpeljana in se je uvrstila med osmerico finalistk. Na gredi je potem v finalu zasedla peto mesto, na dvovišinski bradlji pa je bila po nekaj majših napakah osma.

Na Svetovnem prvenstvu v Londonu je nastopila na gredi in parterju, a se ji nastop ni izšel po pričakovanjih in se ni uvrstila med najboljših osem.

Na svetovnem pokalu v Osijeku, na Hrvaškem, se ji je nastop na gredi ponesrečil, saj je padla z gredi, na parterju pa se je kasneje oddolžila, saj se je s peto oceno kvalifikacij in zelo dobro izvedeno sestavo z lahkoto uvrstila med najboljših osem.

Največji uspehi

Svetovni pokal