Uroš Slokar: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 1.059 zlogov ,  pred 12 leti
brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
| prejsne_ekipe = Ježica (Slo) <br> Slovan (Slo) <br> Snaidero (Ita)<br> Benetton (Ita) <br> Toronto Raptors (NBA)<br>Dynamo Moskva Region (Rus)
| nagrade = 2002 Slovenian Rookie of the Year <br> 2002/2003 MVP of Slovenian basketball league
}}
}}'''Uroš Slokar''', [[Slovenci|slovenski]] [[košarkar]], * [[14. maj]] [[1983]], [[Ljubljana]]., [[Slovenija]]
 
Uroš Slokar, je slovenski košarkar, visok [[210]][[centimeter|cm]], na igralni poziciji centra. Od [[25. sptember|25. septembra]] [[2005]], je stalni član [[Košarkarska reprezentanca Slovenije|slovenske košarkarske reprezentance]], za katero je igral na 32 uradnih tekmah in na nih zbral nekaj več kot 125 točk, kar ga uvršča med 20. najboljših slovenskih košarkarjev na večni lestvici.
 
Igral je za klube Ježica (Slovenija), Slovan (Slovenija), Snaidero (Italija), Benetton (Italija), Toronto Raptors (Kanada), za sezono 2009/10 pa je podpisal z najuspešnejšim slovenskim klubom vseh časov, [[KK Union Olimpija|Unionom Olimpijo]].
 
Slokar je eden izmed vrhunskih športnikov, ki jim je poleg ukvarjanja s profesionalnim športom uspelo narediti tudi fakulteto in namreč zaključil je študij računalništva, v mladih letih pa je obiskoval gimnazijo Bežigrad, ki je že takrat veljala za eno izmad boljših gimnazij v Sloveniji.
 
Njegovi največji vzorniki so [[Michael Jordan]], [[Bill Gates]] in Igor Akrapovič, tri košarkarskje osebnosti, ki so nanj naredile največji vtis, pa so Emanuel Ginobili, Jorge Garbajosa in Magic Johnson.
 
 
V preteklosti je igral za klube kot so Ježica, Slovan, Snaidero Udine, Benetton in [[Toronto Raptors]] v ligi NBA.
 
==Dosežki==
159

urejanj

Navigacijski meni