Jaka Klobučar: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
K aiia K (pogovor | prispevki)
Brez povzetka urejanja
K aiia K (pogovor | prispevki)
Brez povzetka urejanja
Vrstica 7: Vrstica 7:
V sezoni 2004/05 je nosil dres s številko [[14]] in v njem povprečno dosegel 4.1 točke in 1.1 skok. Potem je dobil mamljivo ponudbo iz ljubljanskega Geoplina Slovana ter podpisal pogodbo za [[5]] let.
V sezoni 2004/05 je nosil dres s številko [[14]] in v njem povprečno dosegel 4.1 točke in 1.1 skok. Potem je dobil mamljivo ponudbo iz ljubljanskega Geoplina Slovana ter podpisal pogodbo za [[5]] let.


Takrat se je zgodila iskra v Jakovem Življenju, na enkrat je postal eden boljših igralcev v Sloveniji. V članskem dresu Slovana je dosegel povprečno 7.6 točke in 1.6 skoka. Poleg tega pa je s mladinci Slovana osvojil naslov državnega prvaka in to v dvorani [[Leon Štuklej|Leona Štuklja]] kjer je Jaka kariero začel. V finalu je s ekipo premagal domačo [[Krka|Krko]], za nagrado je bil izbran za MVP-ja (most valuable player), bil je tudi v najboljši peterici.
Takrat se je zgodila iskra v Jakovem Življenju, na enkrat je postal eden boljših igralcev v Sloveniji. V članskem dresu Slovana je dosegel povprečno 7.6 točke in 1.6 skoka. Poleg tega pa je s mladinci Slovana osvojil naslov državnega prvaka in to v dvorani [[Leon Štukelj|Leona Štuklja]], kjer je Jaka kariero začel. V finalu je s ekipo premagal domačo [[Krka|Krko]], za nagrado je bil izbran za MVP-ja (most valuable player), bil je tudi v najboljši peterici.


V reprezentanci mlajših članov je tisto poletje sodeloval na EP v Turčiji, osvojil tretje mesto, v eni odločilnih tekem je dosegel kar [[44]] točk in [[11]] skokov.
V reprezentanci mlajših članov je tisto poletje sodeloval na EP v Turčiji, osvojil tretje mesto, v eni odločilnih tekem je dosegel kar [[44]] točk in [[11]] skokov.

Redakcija: 09:34, 26. september 2009

Jaka Klobučar, slovenski košarkar, * 19. avgust 1987, Novo mesto, Slovenija

Rodil se je v Novem mestu, kjer je tudi začel športno kariero. Tam je osvojil pionirski in kadetski naslov. Takoj po propadu oz. izpadu njegove ekipe KK Krke iz takrat še Goodyear lige je dobil priložnost v članski ekipi.

V sezoni 2004/05 je nosil dres s številko 14 in v njem povprečno dosegel 4.1 točke in 1.1 skok. Potem je dobil mamljivo ponudbo iz ljubljanskega Geoplina Slovana ter podpisal pogodbo za 5 let.

Takrat se je zgodila iskra v Jakovem Življenju, na enkrat je postal eden boljših igralcev v Sloveniji. V članskem dresu Slovana je dosegel povprečno 7.6 točke in 1.6 skoka. Poleg tega pa je s mladinci Slovana osvojil naslov državnega prvaka in to v dvorani Leona Štuklja, kjer je Jaka kariero začel. V finalu je s ekipo premagal domačo Krko, za nagrado je bil izbran za MVP-ja (most valuable player), bil je tudi v najboljši peterici.

V reprezentanci mlajših članov je tisto poletje sodeloval na EP v Turčiji, osvojil tretje mesto, v eni odločilnih tekem je dosegel kar 44 točk in 11 skokov.

Naslednjo sezono je v Slovanu igral vidnejšo vlogo in imel 10.6 točk povprečja in 2.8 skokov. To poletje mu bo ostalo za vse življenje v spominu. Bil je član reprezentance kjer je dosegel 2 točki in kapetan mlajše reprezentance s katero mu žal ni uspelo priti med 4 najboljše.

Letošnjo sezono je sledil manjši padec, tudi poškodba ko je na tekmi proti Krki svojega najboljšega kolega iz mladinskih let Bojana Krivca blokiral in ob tem udaril v tablo. Vseeno dosega povprečno 12.5 točke in 3.1 skoka. S svojim Slovanom je izpadel iz NLB lige in veliko možnosti je da naslednjo sezono nadaljuje prav doma, v Novem mestu.

Sezono 2008/09 je odigral pri Union Olimpiji, s katero je tudi osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka Slovenije. Za Olimpijo bo igral tudi v sezoni 2009/10.

Na EP 2009, na Poljskem, je bil izbran v slovensko reprezentanco, s strani trenerja Jureta Zdovca, ki opravlja trenersko vlogo tudi pri Olimpiji. Klobučar je sicer v reprezentanco prišel kot zadnji, dvanajsti član, po poškodbi Bena Udriha in je tudi prevzel njegov reprezentančni dres, s številko 9. Na tem EP se je tudi vpisal med strelce, Slovenija pa je prišla do zgodovinskega uspeha, saj se je uvrstila v polfinale, kjer potem žal izgubila s Srbi, v boju za tretje mesto pa z Grki in je nato osvojila 4. mesto. Do leta 2009 je bila najboljša uvrstitev slovenske reprezentance 6. mesto, z EP 2005, v Beogradu.