Ivo Boscarol: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 26 zlogov ,  pred 12 leti
m
brez povzetka urejanja
m
m
{{slog|[[WP:BIO]]}}
'''Ivo Boscarol''', * [[1956]], [[Postojna]], gospodarstvenik, samostojni podjetnik, letalec, športni pilot. Je šestkratni državni prvak v letenju z ultralahkimi letali, dvakratni športnik leta ULN (ultra lahke naprave) pri Letalski zvezi Slovenije (LZS), nosilec dveh državnih hitrostnih rekordov, prvi državni prvak v letenju z motornim zmajem ter organizator številnih letalskih srečanj in tekmovanj.
 
Že v srednji šoli se je ljubiteljsko ukvarjal s fotografijo, z letalskim modelarstvom in s politiko. Med študijem je bil umetniški fotograf, večletni uradni fotograf Šentjakobskega gledališča v Ljubljani, glasbeni novinar in menedžer glasbenih skupin.
Ukvarjal se je s tiskarstvom. Bil je prvi, ki je v Jugoslavijo prinesel priponko(angl. badge). Takrat se je začel kot jadralni pilot aktivno ukvarjati z letalstvom, leta [[1987]] pa je sledilo letenje z motornim zmajem. Že naslednje leto je postal učitelj tega letenja in organizator prvega državnega prvenstva [[ultra lahko letalo|UL]] v [[Ajdovščina|Ajdovščini]] ([[1991]]). Leta 1987 je ustanovil prvo zasebno tovarno letal v takratni Jugoslaviji, danes [[Pipistrel|Pipistel d.o.o.]]
 
== Šport ==
 
Ivo Boscarol šestkratni državni prvak v letenju z ultralahkimi letali, dvakratni športnik leta ULN (ultra lahke naprave) pri Letalski zvezi Slovenije (LZS), nosilec dveh državnih hitrostnih rekordov, prvi državni prvak v letenju z motornim zmajem ter organizator številnih letalskih srečanj in tekmovanj.
 
== Nagrade ==
51.161

urejanj

Navigacijski meni