Lev Kreft: Razlika med redakcijama

Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
dodanih 1.289 zlogov ,  pred 13 leti
brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
* [[Fakulteta za šport v Ljubljani]],
* [[Pedagoška akademija v Ljubljani]], ...
 
 
== Življenje in delo ==
 
Bil je poslanec Skupščine in Državnega zbora Republike Slovenije, podpredsednik državnega zbora v mandatu 1992 – 1996, član Slovenskega društva za estetiko in predsednik le-tega v letih 1998 – 2005. Še danes je predsednik Evropske zveze za filozofijo športa, katere pobudnik je bil. Je stalen član mednarodnih kongresov za estetiko.
 
V študijskih letih je bil od leta 2000 – 2002 predstojnik Oddelka za filozofijo, prav tako pa član uredniškega odbora revije Borec. Od oktobra 2004 je izvršni direktor Mirovnega inštituta. Svoje izkušnje je pridobival tudi na področju raziskovanja estetike, filozofije umetnosti, filozofije kulture in sociologije kulture.
 
Sicer pa leta 1951 rojen v Ljubljani, kjer je končal dodiplomski študij filozofije in sociologije na Filozofski fakulteti leta 1976. Nadaljeval je magistrski študij, ki ga je zaključil z delom »Herbert Marcuse. Umetnost med spravo in revoltom« in doktoriral leta 1988 s tezo »Spopad na umetniški levici med vojnama«. V naziv rednega profesorja za estetiko je bil izvoljen leta 2001, predavam estetiko na oddelku za filozofijo, oddelku za umetnostno zgodovino in na Akademiji za likovno umetnost. Prav tako je član katedre za filozofijo športa na Fakulteti za šport.
 
 
== Zunanje povezave ==
11

urejanj

Navigacijski meni