Marijansko otočje: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Iskra16 (pogovor | prispevki)
Nova stran: '''Marianski otoki''' (tudi Mariani, do začetka 20. Stoletja, včasih imenovani tudi Landronski otoki (iz španskega otoka Islas de los Landrones, kar pomeni »otok lopovov«)) je o…
 
Iskra16 (pogovor | prispevki)
Brez povzetka urejanja
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Marianski otoki''' (tudi Mariani, do začetka 20. Stoletja, včasih imenovani tudi Landronski otoki (iz španskega otoka [[Islas de los Landrones]], kar pomeni »otok lopovov«)) je otočje na vrhu z 15 vulkanskimi hribi, v severno-zahodnem [[Pacifik|Pacifiku]] med 12. in 21. vzporednikom in vzdolž z 145. Vzhodnim poldnevnikom. Otoki so bili poimenovani po španski kraljici Mariani, v [[17. Stoletje|17. Stoletju]], ko je[[ Španija]] začela kolonizacijo otoka.
'''Marianski otoki''' (tudi Mariani, do začetka 20. Stoletja, včasih imenovani tudi Landronski otoki (iz španskega otoka [[Islas de los Landrones]], kar pomeni »otok lopovov«)) je otočje na vrhu z 15 vulkanskimi hribi, v severno-zahodnem [[Pacifik|Pacifiku]] med 12. in 21. vzporednikom in vzdolž z 145. Vzhodnim poldnevnikom. Otoki so bili poimenovani po španski kraljici Mariani, v [[17. stoletje|17. stoletju]], ko je[[ Španija]] začela kolonizacijo otoka.

Redakcija: 20:20, 31. marec 2009

Marianski otoki (tudi Mariani, do začetka 20. Stoletja, včasih imenovani tudi Landronski otoki (iz španskega otoka Islas de los Landrones, kar pomeni »otok lopovov«)) je otočje na vrhu z 15 vulkanskimi hribi, v severno-zahodnem Pacifiku med 12. in 21. vzporednikom in vzdolž z 145. Vzhodnim poldnevnikom. Otoki so bili poimenovani po španski kraljici Mariani, v 17. stoletju, ko jeŠpanija začela kolonizacijo otoka.