Totalna organizacija: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Klemen Kocjancic (pogovor | prispevki)
m Hitro dodajanje kategorije "Organizacije" (z uporabo orodja HotCat)
mBrez povzetka urejanja
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Totalno organizacijo''' ali '''totalno institucijo''' [[Američani|ameriški]] [[sociolog]] [[Erving Goffman]] definira kot družbeno organizacijo oziroma [[družbena institucija|institucijo]], v katerih so osebe izolirane od zunanjega sveta in od trajnih stikov in vezi z družino, sorodniki, prijatelji in sodelavci. Primeri totalnih organizacij so zapori, poboljševalnice, zavodi za duševno bolne, zavodi za osebe z motnjami v razvoju, samostani, vojašnice, ipd.
{{slog}}

Gre za organizacije, v katerih so osebe izolirane od zunanjega sveta in od trajnih stikov in vezi z družino, sorodniki, prijatelji in sodelavci. Primeri totalnih organizacij so zapori in umobolnice.
{{stub}}

== Reference ==
{{Reflist|1}}


[[Kategorija:Organizacije]]
[[Kategorija:Organizacije]]

Redakcija: 23:27, 20. februar 2009

Totalno organizacijo ali totalno institucijo ameriški sociolog Erving Goffman definira kot družbeno organizacijo oziroma institucijo, v katerih so osebe izolirane od zunanjega sveta in od trajnih stikov in vezi z družino, sorodniki, prijatelji in sodelavci. Primeri totalnih organizacij so zapori, poboljševalnice, zavodi za duševno bolne, zavodi za osebe z motnjami v razvoju, samostani, vojašnice, ipd.

Reference