Miška mu ni odgriznila noska: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Brez povzetka urejanja
Vrstica 6: Vrstica 6:
[[Slika:Siničke v škornju.jpg|thumb|right|170px|Slika:Siničke v škornju.jpg]]
[[Slika:Siničke v škornju.jpg|thumb|right|170px|Slika:Siničke v škornju.jpg]]


Jožek je nekega dne zvrnil po mizi [[latvica|latvico]], polno kislega mleka. Mama je bila huda in mu je rekla, da bo s [[podstrešje|podstrešja]] prišla miška in mu odgriznila nosek. Jožeka pa je zanimalo kakšna je ta miška in sklenil da jo gre pogledat. Ko mame ni bilo v bližini se je splazil na podstrešje, a miške ni bilo. Bilo je vroče, zaradi sonca, ki je segrelo podstrešje. Jožek je postal zaspan, zato je legel in zaspal. Mama pa ga je začela iskati in poklicala celo sosede da so ji pomagali. Preiskali so čisto vse, Jožek pa je mirno spal na podstrešju. K njemu je prišla miška in ga otipala s svojim noskom. Približala se je celo njegovemu nosku, vendar ji še na pamet ni prišlo na misel da bi mu ga odgriznila. Jožek se je tedaj prebudil in videl miško kako je smuknila. Zaslišal je mamo, ki ga je vneto klicala in se ji oglasil. Povedal ji je da je videl miško in da mu ni odgriznila noska. Mama pa si je oddahnila in sklenila, da mu ne bo nikoli več rekla, da mu bo miška odgriznila nosek.
Jožek je nekega dne zvrnil po mizi [[latvica|latvico]], polno kislega mleka. Mama je bila huda in mu je rekla, da bo s [[podstrešje|podstrešja]] prišla miška in mu odgriznila nosek. Jožeka pa je zanimalo kakšna je ta [[miška]] in sklenil da jo gre pogledat. Ko mame ni bilo v bližini se je splazil na podstrešje, a miške ni bilo. Bilo je vroče, zaradi [[sonce|sonca]], ki je segrelo podstrešje. Jožek je postal zaspan, zato je legel in zaspal. [[Mama]] pa ga je začela iskati in poklicala celo sosede da so ji pomagali. Preiskali so čisto vse, Jožek pa je mirno spal na podstrešju. K njemu je prišla miška in ga otipala s svojim noskom. Približala se je celo njegovemu nosku, vendar ji še na pamet ni prišlo na misel da bi mu ga odgriznila. Jožek se je tedaj prebudil in videl miško kako je smuknila. Zaslišal je mamo, ki ga je vneto klicala in se ji oglasil. Povedal ji je da je videl miško in da mu ni odgriznila noska. Mama pa si je oddahnila in sklenila, da mu ne bo nikoli več rekla, da mu bo miška odgriznila nosek.


== Literatura ==
== Literatura ==

Redakcija: 22:14, 22. januar 2009

Povest Miška mu ni odgriznila noska je delo prekmurskega avtorja Ferda Godine in je izšla leta 1987 v zbirki povesti Siničke v škornju.

Interpretacija

Slika:Siničke v škornju.jpg

Jožek je nekega dne zvrnil po mizi latvico, polno kislega mleka. Mama je bila huda in mu je rekla, da bo s podstrešja prišla miška in mu odgriznila nosek. Jožeka pa je zanimalo kakšna je ta miška in sklenil da jo gre pogledat. Ko mame ni bilo v bližini se je splazil na podstrešje, a miške ni bilo. Bilo je vroče, zaradi sonca, ki je segrelo podstrešje. Jožek je postal zaspan, zato je legel in zaspal. Mama pa ga je začela iskati in poklicala celo sosede da so ji pomagali. Preiskali so čisto vse, Jožek pa je mirno spal na podstrešju. K njemu je prišla miška in ga otipala s svojim noskom. Približala se je celo njegovemu nosku, vendar ji še na pamet ni prišlo na misel da bi mu ga odgriznila. Jožek se je tedaj prebudil in videl miško kako je smuknila. Zaslišal je mamo, ki ga je vneto klicala in se ji oglasil. Povedal ji je da je videl miško in da mu ni odgriznila noska. Mama pa si je oddahnila in sklenila, da mu ne bo nikoli več rekla, da mu bo miška odgriznila nosek.

Literatura

Glej tudi