Travian: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Lacen (pogovor | prispevki)
m tn
Vrstica 17: Vrstica 17:


== Konec igre ==
== Konec igre ==
Vsak travian [[strežnik]] pride do začetka konca (prihoda Natarcev). Za navadne strežnike traja to preibljižno 300 dni. Na speed serverjih pa se to zgodi že po 100 dnevih igranja. Lahko tudi kasneje. Takrat pridejo natarci, ljudstvo, ki ga nadzoruje računalnik. Med tem, ko igralci gradijo čudo sveta v natarski vasi pa natarci napadajo in otežujejo nalogo. Ko se Čudo Sveta nadgradi za 5 stopenj potem napadejo. Tako je do stopnje 95. Od stopnje 95 naprej pa napadejo za vsako pridobljeno stopnjo. Prvi ki nadgradi čudo sveta do stopnje 100 zmaga. Seveda pa ni to tako lahko kakor se sliši saj imajo natarci ogromno vojske.
Vsak travian [[strežnik]] pride do začetka konca (prihoda Natarjev). Za navadne strežnike traja to pribljižno 300 dni. Na speed serverjih pa se to zgodi že po 100 dnevih igranja. Lahko tudi kasneje. Takrat pridejo Natarji, ljudstvo, ki ga nadzoruje računalnik. Med tem, ko igralci gradijo čudo sveta v natarski vasi pa Natarji napadajo in otežujejo nalogo. Ko se Čudo Sveta nadgradi za 5 stopenj potem napadejo. Tako je do stopnje 95. Od stopnje 95 naprej pa napadejo za vsako pridobljeno stopnjo. Prvi ki nadgradi čudo sveta do stopnje 100 zmaga. Seveda pa ni to tako lahko kakor se sliši saj imajo Natarji ogromno vojske. Pomembno je sodelovanje med člani alians in sodelovanje med zavezniškimi aliansami.


== Financiranje==
== Financiranje==

Redakcija: 11:17, 19. oktober 2008

Travian je nemška spletna igra, ki jo je razvil Travian Games GmbH. Veliko ima skupnega z spletno igro Tribal Wars. Leta 2006 je bil Travian najboljša spletna igra (igralo jo je več kot 10.000 igralcev) v kategoriji nemške najboljše internetne igre. Programerji so jo pretvorili iz navadne igre z rimskim imperijem v taktično vojaško igro, ki se dogaja v realnem času. Skupaj z dvema Angleškima verzijama in z originalno nemško, je bil preveden v več kot 30 jezikov. Danes ima čez 3 milijone igralce po celem svetu. Narejena je v programskem jeziku PHP in zanjo potrebujemo internetni brskalnik. Bil je prva igra svoje vrste, ki jo je mogoče igrati prek prenosnega telefona.


Igra

Igralec je na začetku vodja malega naselja z eno stavbo in z nekaj surovinskimi polji. Ko zgradi barake lahko začne z proizvodnjo enot. Z njimi lahko napadamo druga naselja, da dobimo surovine. Lahko pa jih uporabimo tudi za zaščito naselja. Kasneje pa lahko igralec tudi ustanovi naselja ali pa jih zavzame.

Cilj igre je povečati populacijo in nadzorovati čim več vasi. Čez nekaj časa se predstavijo nove zgradbe in pojavo se Natarci in čudo sveta. Igra se konča ko igralec nadgradi čudo sveta do stopnje 100.

Poznamo tri plemena: Rimljane, Galce in Tevtone. Vsako od teh plemen ima svoje posebnosti: Rimljani: so izkušeni v gradnji , Galci: imajo zelo dobro obrambo, Tevtoni pa imajo zelo dober napad in so primerni za agresivne igralce.

Alianse

Igra je namenjena skupinskemu igranju - surovine se lahko menjajo med igralci, mesta se da okrepiti z vojaki drugega igralca. V igri lahko ustanovimo alianso. Namen le te je, da se lahko več igralcev med sabo združi proti skupnem nasprotniku. V aliansi lahko igralec vidi kolikokrat so napadeni drugi člani alianse. Obstajajo pa tudi posebna komunikativna orodja. V vsaki aliansi je lahko največ 60 članov za to potrebujete Ambasado stopnja 20. Če pa je aliansa večja lahko ustanovi krila , ki se lahko bojujejo med sabo. Med sabo lahko pa seveda sklenejo tudi zavezništva, pakte in tudi vojne.

Forum

Vsaka država ima svoje forume. Na katerih igralci razglabljajo o razni stvareh od tega, da prijavljajo napake do tega kakšno je vreme.


Konec igre

Vsak travian strežnik pride do začetka konca (prihoda Natarjev). Za navadne strežnike traja to pribljižno 300 dni. Na speed serverjih pa se to zgodi že po 100 dnevih igranja. Lahko tudi kasneje. Takrat pridejo Natarji, ljudstvo, ki ga nadzoruje računalnik. Med tem, ko igralci gradijo čudo sveta v natarski vasi pa Natarji napadajo in otežujejo nalogo. Ko se Čudo Sveta nadgradi za 5 stopenj potem napadejo. Tako je do stopnje 95. Od stopnje 95 naprej pa napadejo za vsako pridobljeno stopnjo. Prvi ki nadgradi čudo sveta do stopnje 100 zmaga. Seveda pa ni to tako lahko kakor se sliši saj imajo Natarji ogromno vojske. Pomembno je sodelovanje med člani alians in sodelovanje med zavezniškimi aliansami.

Financiranje

Travian se financira, s tem ko igralci kupujejo zlato. Ker je travianu primankovalo denarja je uvedel dodatne možnosti za plus račun. Z novimi funkcijami lahko igralci nemudoma dokončajo gradbene ukaze ali pa si povečajo proizvodnjo. Pred kratkim, pa je Travian odprl tudi trgovino.

Zgradbe

       Gozdar  	 	  	Gradbeni ceh  	 	  	Velike barake
	Glinokop 		 	Zbirališče 		 	Velika konjušnica
	Rudnik železa 			Tržnica 		 	Mestno obzidje
	Žitno polje 		 	Ambasada 		 	Zemljen zid
	Žaga 		 	         Barake 		 	Palisada
	Opekarna 		 	Konjušnica 		 	Kamnosek
	Talinica železa 	        Izdelovalec oblegovalnih naprav Pivovarna
	Mlin 		 	        Akademija 			Postavljalec pasti
	Pekarna 		 	Špranja 		 	Herojeva rezidenca
	Skladišče 		 	Mestna hiša 		 	Veliko skladišče
	Žitnica 		 	Rezidenca 		 	Velika žitnica
	Izdelovalec orožja 		Palača 		 	        Čudo sveta
	Izdelovalec oklepov 		Zakladnica 		 	
	Vadbišče


Vojska

Igralec lahko izbir med tremi plemeni:

  • Rimljani
  • Galci
  • Tevtoni

vsako pleme pa ima tudi svoje posebnosti.

Galci:

  • Imajo dobre obrambne enote
  • špranja z dvojno kapaciteto
  • Trgovci lahko nosijo 750 enot(na speedu 2250)
  • primerni za začetnike

Tevtoni:

  • hitre, poceni roparice
  • Špranja skrije 66 procentov branilčevih surovin
  • trgovci nesejo 1000 enot (3000 na speedu)
  • So za agresivne in izkušene igralce

Rimljani:

  • Drage dobre enote
  • trgovci lahko nosijo 500 enot (na speedu 1500)
  • Lahko gradijo stavbo in surovinska polja hkrati

Zunanje povezave