IPhone: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
m robot Spreminjanje: uk:IPhone
m robot Dodajanje: vi:IPhone
Vrstica 66: Vrstica 66:
[[uk:IPhone]]
[[uk:IPhone]]
[[uz:IPhone]]
[[uz:IPhone]]
[[vi:IPhone]]
[[zh:IPhone]]
[[zh:IPhone]]
[[zh-yue:IPhone]]
[[zh-yue:IPhone]]

Redakcija: 06:25, 2. oktober 2008

iPhone

iPhone je mobilni telefon s podporo za internet in multimedijo podjetja Apple. Vsebuje kamero, služi lahko kot predvajalnik, omogoča pošiljanje in sprejemanje elektronske pošte, brskanje po internetu, glasovno pošto. Ima manj tipk kot večina ostalih mobilnih telefonov. To je možno, ker ima zaslon občutljiv na dotik in le ta služi kot tipkovnica. Podjetje Apple je vložilo množico patentov, da bi preprečili poplavo posnemovalcev. Uporabniki v ZDA so z navdušenjem dočakali prihod iPhona na tržišče. V Evropo bi naj prišel v zadnjem četrtletju leta 2007.

Zunanjost

iPhone, je mobilnik, ki ga je v letu 2007, predstavil apple Inc. Ima zelo preprosto obliko na sprednji strani ima ogromen 3,5 inch- ni display, nad katerim se nahaja senzor za svetlobo. Pod zaslono najdete edini gumb, ki ga iPhone sploh ima to je home button, ta vas pripelje domov (na namizje) kadarkoli. Na zgornji strani desno najdete sleep, wake button, ki zbudi in sleep-a telefon. Na levi strani se nahaja vhod za slusalke, vmes pa je reza za sim kartico, Na desnem robu najdemo , s katerim lahko brez problema mute-amo iphone. Pod njim pa je gumb za uravnavanje glasnosti. Na dnu iPhona najdemo normalen vhod za priklop na racunalnik, in pa zvocnik in mikrofon.


Programska Oprema

Na iPhone- u dobimo v naprej nalozeno programsko opremo ki, je bila narejena posebaj zanj in za ipod touch-a. V osnovi, je bilo programov nekaj manj kot jih je sedaj. Trenuten najnovejsi firmware (softwere, porgramska oprema) 2.0.2 . Na njej pa najdemo sledece aplikacije: Safari, Calendar, Phone, SMS, Mail, Youtube, Stocks, Maps, Weather, Clock, Calculator, Notes, App Store, Settings, iPod, iTunes, Photos, Camera.

Povezave

Predloga:Link FA