Spolzgad: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
m Robot: Automated text replacement (-{{HarryPotter-spoiler}} +)
Brez povzetka urejanja
Vrstica 1: Vrstica 1:


'''Spolzgad''' je eden od domov [[Bradavičarka|Bradavičarke]].
'''Spolzgad''' je eden od domov [[Bradavičarka|Bradavičarke]].


Spolzgad je dobil ime po [[Salazar Spolzgad|Salazarju Spolzgadu]]. V Spolzgadu najbolj cenijo zvitost in pretkanost. Za vstop v dom je pomembna tudi čistokrvnost, saj imajo globok odpor do [[bunkelj]]nov, polkrvnih [[čarovnik]]ov in tistih, ki se z njimi družijo.
Spolzgad je dobil ime po [[Salazar Spolzgad|Salazarju Spolzgadu]]. V Spolzgadu najbolj cenijo zvitost in pretkanost. Za vstop v dom je pomembna tudi čistokrvnost, saj imajo globok odpor do [[bunkelj]]nov, polkrvnih [[čarovnik]]ov in tistih, ki se z njimi družijo.V angleščini se dom imenuje Slytherin.Kot vsak dom ima tudi spolzgad svojega duha, in sicer Krvavega Barona. Predstojnik tega doma je Robaus Raws(Severus Snape).


==Spolzgadovci==
==Spolzgadovci==

Redakcija: 22:13, 7. avgust 2008

Spolzgad je eden od domov Bradavičarke.

Spolzgad je dobil ime po Salazarju Spolzgadu. V Spolzgadu najbolj cenijo zvitost in pretkanost. Za vstop v dom je pomembna tudi čistokrvnost, saj imajo globok odpor do bunkeljnov, polkrvnih čarovnikov in tistih, ki se z njimi družijo.V angleščini se dom imenuje Slytherin.Kot vsak dom ima tudi spolzgad svojega duha, in sicer Krvavega Barona. Predstojnik tega doma je Robaus Raws(Severus Snape).

Spolzgadovci

Glej tudi