Avia Band: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjenih 7 zlogov ,  pred 14 leti
brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
Največji hit skupine je prav gotovo bila skladba <font size=+0 color=blue><i>Pandorina skrinjica</i></font>, za katero obstaja tudi angleška remix verzija z naslovom <font size=+0 color=blue><i>Pandora's box</i></font>. Ta skladba je bila vsekakor neke vrste prelomnica oz. "nepisan" mejnik skupine, kajti z njo se je le-ta leta 1994 prebila na prva mesta skoraj vseh slovenskih radijskih postaj.
 
Od takrat je skupina dejavno sodelovala pri ustvarjanju slovenske POP-produkcije. Tako je že naslednjega leta 1995 zelo uspešno nastopila na izboru za slovensko evrovizijsko popevko [[EMA 1995]]. Takrat se je sS skladbo <font size=+0 color=blue><i>Vsaj še trenutek</i></font>, se je uvrstila na 3. mesto, sama pesem, pa se je po sledeh "Pandore", zopet "sprehodila" po vrhovih slovenskih glasbenih lestvic. Ob tem pa je bila tudi ena največkrat slišanih skladb v TV oddaji Karaoke na TV SLO, ki jo je v tem času vodila zelo priljubljena voditeljica in pevka [[Deja Mušič]].
Podobne uspehe so nato doživljale tudi skladbe, kot npr. <font size=+0 color=blue><i>Greva v Katrco</i></font>, <font size=+0 color=blue><i>Glej</i></font>, <font size=+0 color=blue><i>Podarimo poljub</i></font>, ki so leta 1995 izšle na CD-ju s preprostim naslovom <font size=+1 color=blue><i>AVIA BAND</i></font>.
 
Brezimni uporabnik

Navigacijski meni