Avia Band: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 46 zlogov ,  pred 14 leti
m
{{slog}}, slog, ktgr
(Nova stran: <font size=+1 color=red>'''[http://www.avia-band.com AVIA BAND]'''</font> je dobro znano ime v slovenskem glasbenem prostoru. Skupina spada v popularno sfero komercialnega POP-a, z dobri...)
 
m ({{slog}}, slog, ktgr)
{{slog|preveč pisano, newikificirano, neenciklopedičen slog}}
<font size=+1 color=red>'''[http://www.avia-band.com AVIA BAND]'''</font> je dobro znano ime v slovenskem glasbenem prostoru.
 
<font size=+1 color=red>'''[http://www.avia-Avia band.com AVIA BAND]'''</font> je dobro znano ime v slovenskem glasbenem prostoru.
Skupina spada v popularno sfero komercialnega POP-a, z dobrimi lastnimi skladbami in bogato diskografijo.
<br />Največji hit skupine je prav gotovo skladba <font size=+0 color=blue>PANDORINA SKRINJICA</font>, za katero obstaja tudi angleška remix verzija z naslovom <font size=+0 color=blue>PANDORA'S BOX</font>.
Ta skladba je bila tudi neke vrste prelomnica oz. "nepisan" mejnik skupine, kajti z njo so se fantje leta 1994 prebili na prva mesta skoraj vseh slovenskih radijskih postaj.
 
Od takrat naprej je skupina dejavno sodelovala pri ustvarjanju slovenske glasbene POP-produkcije in že naslednje leto (l. 1995) zelo uspešno nastopila na izboru za slovensko evrovizijsko popevko <font size=+1 color=red>'''[http://sl.wikipedia.org/wiki/EMA_1995 [EMA 951995]]'''</font>. S skladbo Vsaj še trenutek se je uvrstila na 3. mesto, sama pesem, pa se je po sledeh "Pandore", zopet "sprehodila" po vrhovih lestvic SLO radijskih postaj. Ob tem pa je bila tudi ena največkrat slišanih skladb v TV oddaji [[KARAOKE]] na [[TV SLO]], ki jo je v tem času vodila zelo priljubljena voditeljica in pevka [[Deja Mušič]].
 
Podobne uspehe so nato doživljale tudi vse naslednje skladbe, kot npr. <font size=+0 color=blue>GREVA V KATRCO, GLEJ, PODARIMO POLJUB</font>, ki so izšle na CD-ju s preprostim naslovom <font size=+1 color=red>AVIA BAND</font>.
* NAJINO LETO (L. 2000)
* NAJVEČJE USPEŠNICE (L. 2006)
 
==Zunanje povezave==
* [http://www.avia-band.com Uradna spletna stran]
 
[[Kategorija:Slovenske pop skupine]]

Navigacijski meni