Kolo: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
SieBot (pogovor | prispevki)
m robot Dodajanje: ta:சில்லு
Brez povzetka urejanja
Vrstica 98: Vrstica 98:
[[zh:輪]]
[[zh:輪]]
[[zh-yue:轆]]
[[zh-yue:轆]]
[[ kočh fifi]]

Redakcija: 12:59, 3. marec 2008

Kolo parne lokomotive
Leseno kolo z naperami iz drugega tisočletja pred našim štetjem
Slika:Honda S2000 wheel.jpg
Kolo sodobnega avtomobila

Koló je naprava okrogle oblike, ki z vrtenjem omogoča premikanje vozila. Kolo je nasajeno na os ali pogonsko gred.

Pri delovanju kolesa nastaja kotalno trenje, ki je precej manjše kot drsno trenje, zaradi česar je potrebno precej manjše delo.

Po mnenju večine naj bi kolo izumili v Mezopotamiji približno leta 5000 pred našim štetjem, najprej sicer kot lončarsko kolo. Povsem možno pa je tudi, da so ga neodvisno izumile tudi druge civilizacije (Indijci, Kitajci), vendar vse kaže na to, da so ga v Avstralijo in Ameriko prinesli šele Evropejci.

Izum kolesa se je zgodil v poznem neolitiku in je skupaj z drugimi tehnološkimi dosežki omogočil prehod v bronasto dobo. Prvotna kolesa so bili polni diski z luknjo za os. Kolo s špicami so izumili precej kasneje, omogočalo pa je gradnjo lažjih vozil (kočija). Razen drugačnih materialov in uvedbe zračnice v 19. stoletju je praktično nespremenjeno že stoletja.

Izum kolesa ni bil pomemben samo za transport, ampak tudi sicer za razvoj tehnologije, med drugim vodno kolo, zobnik, kolovrat in škripec.

Glede na na število koles je vozilo:

  1. monocikel
  2. dvokolo ali bicikel
  3. trikolo ali tricikel
  4. štirikolesnik
  5. večkolesno vozilo

V naravi obstaja vrsta pajka (Carparachne aureoflava), ki se pri begu pred sovražnikom »zloži« v obliko kolesa, kar mu omogoči hitrejši beg po puščavskih sipinah. Živi v namibijski puščavi in je redek primer kolesa v naravi.

Glej tudi

Zunanje povezave

kočh fifi