Anakin Skywalker: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjena 102 zloga ,  pred 13 leti
-OVL slika
(-OVL slika)
Palpatine, še vedno njegov mentor in bližnji prijatelj, postavi Anakina za svojega predstavnika v Jedijskem Svetu. Sumljajoč Svét sprejme Anakina, a mu ne dodeli naziva Jedijski Učitelj(mojster), in mu s tem zaukaže naj vohuni za Palpatinom. Jezen nad odločitvijo in novo nalogo zgubi vero in zaupanje v Svét. Končno, mu ponudi Kancler možnost da se nauči temne strani Sile, s katero ga zavaja, da lahko prepreči smrt. Anakin se zave, da je Palpatine v resnici tisti Sith Gospodar, [[Darth Sidious]] ki so ga iskali že od začetka vojne in nemudoma to skrivnost razkrije Jedijskemu Učitelju [[Mace Windu|Maceu Winduju]]. Ko se Windu sooči s Palpatinom, obide Anakina misel; brez Palpatina, bo izgubil sleherno možnost rešitve svoje žene.
 
[[Image:Vader march.jpg|thumb|right|250px|Darth Vader vkoraka e Jedijski Tempelj s 501. Legijo.]]
Anakin se prispe borit proti Winduju, ko vidi, da je ta že razorožil "nemočnega" Palpatina. Windu razglasi [[Temni Gospodar|Temnega Gospodarja]] z aretiranim, a Palpatine nemudamo sproži proti njemu [[Električno Silo]]. Učitelj to odbije in mu obrne, da si ta sam vrne v sebe, nakar se močno iznakazi. Napad se nadaljuje, dokler se Palpatine nenadoma ne utrudi in prosi Anakina naj ga reši. Anakin svetuje Winduju, naj ga pusti živega; Windu to zavrača, kar pokaže ko pravi da je prenevaren da bi ostal živ. Ko Windu zamahne proti Sithovskemu Gospodarju, se Anakin vmeša in s svojim svetlobnim mečem odeče Winduju roko, nakar ko ta kriči od bolečine, Palpatine uporabi vso moč elektrike in pošlje Windujaskozi okno v smrt. Anakin se nato obrne na temno stran in dobi novo ime: [[Darth Vader]].
 
 
Čeprav je Vader ostal okreten bojevnik, ga je boj z Obi-Wanom stal veliko njegove moči, tudi v Sili; Lucas je izjavil, da so ga te poškodbe zavrle in je zaradi njih močan le 80% Palpatina, čeprav, bi moral postai najmočnejši Sith vseh časov.
 
 
 
 
 
== Opombe in reference ==

Navigacijski meni