Hera: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
m robot Dodajanje: tg:Гера
SieBot (pogovor | prispevki)
m robot Dodajanje: bn:হেরা
Vrstica 14: Vrstica 14:
[[ar:هيرا]]
[[ar:هيرا]]
[[bg:Хера]]
[[bg:Хера]]
[[bn:হেরা]]
[[br:Hera]]
[[br:Hera]]
[[bs:Hera]]
[[bs:Hera]]

Redakcija: 11:22, 31. oktober 2007

Hera Campana

Hera je bila v grški mitologiji žena Zevsa ter boginja družine in plodnosti. Njena slabost je bila, da je bila zelo ljubosumna in maščevalna.

znana je bila po lepoti in da je bila žena pogumnega in močnega boga zevsa. ampak imel je ljubice in otroke skoraj vsega kraljestva(npr.matilda)

in seveda je bila maščevalna v vsakem pogledu družinskem ali zasebnem ljubezenskem in s tem ciljam na eho in narcisa.no bila je zelo naivna.gotovo je velko vprašanje kako se je naspšloh poročila z ženskarjem kot mi danes pravimo.citirano iz knjige mu je takole rekla"tvoja žena bom le če boš prišel v moje naročje neda bi se tega sama zavedala"

zevs je odšel v svoje kraljestvo in premišljeval in razmišljal ko mu na koncu pride krasna zamisel:s svojo strelo sproži nevihto se začara v kukavico in odleti k heri.ves moker in blaten je priletel skozi oknonjene spalnice in zmražen pristal na postelji. heri se je ptica zasmilila in jo posušila.kot bi mignil je bila posušena in v herinem naročju.zdaj se je spremenil v zevsa oin tako sta se poročila