San Carlos de Bariloche: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Idioma-bot (pogovor | prispevki)
m robot Dodajanje: ca:San Carlos de Bariloche
Brez povzetka urejanja
Vrstica 9: Vrstica 9:




== Slovenska manjšina ==
== Slovenska skupnost ==
V mestu živi tudi manjšina [[Slovenci|slovencev]], ki so po [[Druga svetovna vojna|drugi svetovni vojni]] emigrirali v [[Buenos Aires]] in Bariloche.
V mestu živi tudi skupnost [[Slovenci|slovencev]], ki so po [[Druga svetovna vojna|drugi svetovni vojni]] emigrirali v [[Buenos Aires]] in Bariloche.
V mestu je Slovenski Stan, kjer ima manjšina svoje prireditve in sobotno slovensko šolo. V njem je tudi možno prenočevanje.
V mestu je Slovenski Stan, kjer ima manjšina svoje prireditve in sobotno slovensko šolo. V njem je tudi možno prenočevanje.
{{geo-stub}}
{{geo-stub}}

Redakcija: 17:57, 14. oktober 2007

San Carlos de Bariloche je mesto, ki se nahaja v argentinski provinci Rio Negro.

Lega in značilnosti

Leži na južni obali jezera Nahuel Huapi, 25x večjega od italijanskega jezera Lago di Garda. Je najbolj turistično mesto v Argentini, saj slovi po nekdaj največjem smučišču v Andih Catedral. Znano je tudi po proizvodnji čokolade. Ima zanimivo fauno in floro. Obdajajo ga zasneženi vrhovi. Kot v vseh južnoameriških mestih tudi tu obstajajo velike socialne razlike med meščani. Center je zanimiv, še posebno ulica Mitre (v njej je ogromno butikov, trgovin, kioskov, restavracij in kar pet "čokoladarnic": MAMUSCHKA, EL CHOCOLATE DEL TURISTA, RAPA NUI, FENOGLIO...); zanimiv je tudi takoimenovani Centro Civico, mestni trg, ki je zgrajen v slogu, kot so bile načrtovane cele Bariloche: klesan, grob kamen in les. Ima stolp z uro, na katerem se dvakrat na dan pokažejo štiri figurice: Indijanec, Vojak, Misijonar in današnji meščan. Mestno pristanišče je pod trgom, Club Nautico Bariloche (CNB) in je 3.3 km oddaljeno od centra proti zahodu. Mesto pa ima okoli 200 hotelov, penzionov, bungalovov, apartmajev in podobnih turističnih kompleksov. Letališče je od mesta oddaljeno 30 km in nosi IATA oznako BCH, ID ali takoimenovano pilotsko kodo SAZS.


Slovenska skupnost

V mestu živi tudi skupnost slovencev, ki so po drugi svetovni vojni emigrirali v Buenos Aires in Bariloche. V mestu je Slovenski Stan, kjer ima manjšina svoje prireditve in sobotno slovensko šolo. V njem je tudi možno prenočevanje.