Pogovor o predlogi:Odprta opravila

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Članki, ki jih je potrebno prevesti[uredi kodo]

Ti članki NIKAKOR ne spadajo na to stran! Kot Adninistrator moraš vedeti, da imamo posebno stran za take članke! Lp Janez Novak 13:50, 18 dec 2004 (CET)

Povej konkretni razlog, zakaj članki, ki jih je treba prevesti, ne spadajo pod "stvari, ki jih lahko naredite"? LP, --Klemen Kocjancic 14:06, 18 dec 2004 (CET)

Razlog je zelo enostaven in jasen! Imajo svojo stran! In da se razumemo, zaslužijo in potrebujojo jo! To je navedeno že zgoraj! Ne dajajmo člankov z isto "potrebo" v več seznamov, tako potem nihče ne bo več imel pregleda! Če nekdo želi nek članek naj ga da sem, če je nek članek potrebno prevesti spada tja! "Ordnung ist Ordnung" oziroma prosto prevedeno "Red mora biti". LP Janez Novak 14:12, 18 dec 2004 (CET)

DODATEK Ta stran (pod tem imenom ali drugim, ni pomebno) naj bi vsebovala članke, ki si jih nekdo želi. "Iskane strani" naj bi bile tista avtomatska stran, kjer se pojavljajo teme, ki imajo "rdeča" gesla. PADAJOČE PO ŠTEVILU POVEZAV! Pa tako naprej. LP :-( Janez Novak 14:17, 18 dec 2004 (CET)

Che Guvara[uredi kodo]

Upam da sem ime pravilno prenesel. Klemen, dal si ga pod "Označevanje". Ne vem kaj želiš. Che ima članek, sicer ni Wikipediran, niti ni označen za brisanje. Na tej strani (Opentask) naj bi bili PMGP samo nazivi člankov, ki jih še ni, jih pa nekdo želi (tema ga zelo zanima, pa se ne znajde). Danes popoldan ali jutri bom "Opentask" dopolnil z nekim komentarjem na začetku v stilu "povejte zakaj vas zanima" in da naj bi bilo vsako geslo navedeno posebej v svojem odstavku z razlago zakaj je "Wanted" (za 1200 $, živ ali mrtev). LP Janez Novak 13:40, 18 dec 2004 (CET)

OK, kot kaže si zamešal "Označevanje" (spremeniti/preurediti članek v Wiki slog) in "Želeni članki". A ne? LP, --Klemen Kocjancic 14:06, 18 dec 2004 (CET)

Vsebina[uredi kodo]

Predlagam, da se s spiska umakneta Vaduz (ima - sicer je bolj skromen - ćlanek) in Stiborg (nihče ne najde več kot je že v članku), po mojem mnenju je enko dokaj nepomebno božanstvo. Janez Novak 19:32, 14 dec 2004 (CET)

Že nekaj časa se nameravam lotiti združevanja člankov, pa ne vem čisto točno, kako - npr. bosanščina in bošnjaščina. Pod katero geslo naj skopiram združeno besedilo in kam naj dam le redirect? Nasploh bi bilo praktično, če bi nekje bile te zadeve pojasnjene. --Missmarple 21:51, 14 dec 2004 (CET)

Kot avtor besedila o Vaduzu bi rad pripomnil, da se mi zdi nesmiselno brisati stran. Če koga zanima bo dobil tu osnovne informacije, več pa naj išče drugje.--Avs3nik 22:03, 14 dec 2004 (CET)
Saj ni moj predlog brisanje strani ampak brisanje gesla Vaduz iz spiska odprtih nalog!Janez Novak 22:11, 14 dec 2004 (CET)
Mislim, da ni bil mišljen izbris strani iz Wikipedije, ampak izbris iz templata Opentask, ki na Portalu občestva poziva k prispevanju k določenim člankom. Seveda nihče ni nameraval izbrisati članka, saj imamo na Wikipediji še ogromno hujših škrbin (še jaz sem nekaj dopolnjevala z italijanščino :)). (me je prehitel Janez pri urejanju) --Missmarple 22:12, 14 dec 2004 (CET)

Potem se pa opravičujem. Sem narobe razumel naslov.--Avs3nik 22:32, 14 dec 2004 (CET)

Če kdo misli, da kaj bolj sodi v Predloga:Odprta opravila, naj kar to tam nadomesti. Paziti je treba samo, da ne bo predloga prazna, ker je pač mišljeno, da tja portal občestva pogledaš, če imaš čas pomagati. --romanm (pogovor) 01:51, 15 dec 2004 (CET)

Opentask in željene strani[uredi kodo]

Na Željene strani "padajo" gesla (če zadevo prav razumemem) avtonatsko, ko vnešeš v članek neko geslo, ki pa trenutno še nima članka. Tudi se štejejo odprte povezave (povezave brez članka). Ali se (administratorji in birokrat) motim? Sklepam tako izmišljeno! če bi v 722 člankih vnesli povezavo na Janez Novak se bi moje ime in priimek pojavilo na tem spisku z 722 odprtimi povezavami.

Imamo dve strani s podobnim imenom:
Če torej v vse občine dodam povezavo na župana in ta članek še ne obstaja, se bo pojavil v drugem spisku z vsaj 194 povezavami, ki kažejo nanj. Če obstaja slaba škrbina, ga lahko kdo še vedno da na prvi seznam, ker si pač želi, da bi izvedel več o županstvu. --romanm (pogovor) 17:21, 15 dec 2004 (CET)
Govorovi o istih straneh, samo nekje je zmeda. Če grem z glavne strani na "Posebne strani" in potrem na "Želeni ćlanki" (oba veva da je pravilno "željeni", pa se bo že mala miss prej ali slej spotaknila ob to) dobim isto stran kot če kliknem po zgornji povezavi za "Wanted" (za 15.000 $, živ ali mrtev). Nekako bo potrebno uskladiti. Moj predlog je, da je "avtomatska" stran (Wanted) "Iskani članki", tista kamor se vnaša pa "Željeni" (ni treba, da obstaja že kaka slepa (rdeča) povezava)!. Janez Novak 17:38, 15 dec 2004 (CET)
Se opravičujem, sploh nisem bila pozorna :) V glavnem, mislim, da 'iskani članki' ni dovolj jasen izraz za Wantedpages. Pod 'željeni članki' prav gotovo ne spada, ker gre pravzaprav za statistiko neobstoječih povezav... ima kdo kakšen predlog? Morda bi ga bilo pametno uvrstiti med statistične podatke, da ne bi povzročal zmede 'željenim člankom'... --Missmarple 17:58, 15 dec 2004 (CET)
Se strinjam, da je treba preimenovati "Wantedpages", ampak v kaj? MMG, kolikor vem, je prav želeni (ne željeni) članki, ker to pride od glagola želeti (si) (ne željeti). --romanm (pogovor) 19:49, 15 dec 2004 (CET)
Glede na to, da se pri slovničnih stvareh zanašam predvsem na svoj šesti čut, res nisem prepričana. Zaželjen se npr. piše z j-jem... se bom pozanimala :) Lahko torej računam na članek o združevanju (glej nekje zgoraj)? --Missmarple 21:30, 15 dec 2004 (CET)

Opentask pa je (vsaj po mojem mnenju) nekaj drugega. Koga pa zanima tisti penzjonist Janez Novak, pa če se v takoliko člankih sklicujemo na njega? Tu se naj bi vnašael želje po zanimivih člankih. Kot primer. Jani (Xjam.... - komplicirano uporabniško ime, pri moji perkinsonki si ga ne zapomnim) je pred časom vnesel v ta seznam Stiborga. Menil je da je zanimiv bog. Pa se nič ne najde o njem. Torej spada v brisanje s tega seznama. Pa Jani ne zameri! Seveda je bilo pravilno da si ga dal na seznam, vsaj jaz sem ga iskal, .... Pa nastal je članek o Vaduzu. Ni kaj posebnega tudi sam sem nekaj prispeval, ampak sedaj imamo osnovo. Torej so tu članki, ki jih nekdo s premislekom vnese (pa ne razni seznami vseh slovenskih gradov - med katerimi je vrsta "negradov", i.t.d. 82.192.39.203 15:04, 15 dec 2004 (CET)

Zadnja dopolnitev je moja. Janeznovak. Nekako se mi je "uspelo" odjaviti in seveda pri perkinsonki pozabiti geslo. Upam da ta "kišta" na Floridi dela bolje kot njihovi programi za volitve. JAneznovak

Sedaj pa zopet delam po svojim imenom!Janez Novak 15:21, 15 dec 2004 (CET)
Med željenimi članki je tudi tisti o morskih živalih. Lahko bi se ga lotil delat, a se bolj nagibam za urejeno klasifikacijo (družina, rod, red,...) vseh živali.--Avs3nik 18:33, 15 dec 2004 (CET)