Pogovor o predlogi:--

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

V čem se predloga razlikuje od {{clear}}? --Eleassar pogovor 11:26, 8 marec 2007 (CET)

Predložni pomišljaj[uredi kodo]

Ker se veliko rabi predložni pomišljaj in ker ga je malo težje vnašati v besedila s klasično tipkovnico, je dobro da se uredijo sorodne predloge. Ta predloga trenutno ne izpisuje navadnega predložnega pomišljaja »–«, ampak dolgega »—«, če prav razumem. Na cu wp sta vsaj dve sorodni predlogi:

Kako je s tem: ali se to brez problema rabi ali bolj zadržano? Na primer v člankih s seznami osebnosti. In zakaj razlika v imenih na sl in cu wp? Ali se {{ndash}} nadomesti s {{--}}, za en:template:em dash, oziroma za cu:Обраꙁьць:--, pa naredi nova predloga »---«? Verjetno ne, ker je na en wp: tako kot je trenutno na sl wp: 'em dash' sinonimi: 'emdash', 'mdash' in '--' Angleška predloga '---' ima preusmeritev na long dash in izpisuje 'zelodolgi' pomišljaj » ———«, oziroma pomišljaj dolg 3 em (3 višine šrifta). Dolgi pomišljaj po slovenski definiciji »—« izpisuje predloga, kot že rečeno, {{--}}.

@TadejM {{clear}} med drugim razlomi vrstico. Na primer  – tole

bi moralo biti v isti vrstici.

Trenutno se sl predloga enako obnaša kot en in izgleda, da sta sinhronizirani. Kreiral jo je @Dbc334 2007, pa nekaj časa ni več aktiven. Po zgodovini angleške predloge se ta ni veliko spreminjala, 2015 je bila prestavljena iz imena '--' na sedanje 'em dash'.  – xJa M 15:14, 8. junij 2023 (CEST)[odgovori]