Pogovor o kategoriji:Vojna zgodovina

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To mi ni jasno. Se mi že 'meša' od kategorij, he, he. Zakaj sta npr. v tej kategoriji dve podkategoriji (1. in 2. svetovna vojna). Kaj pa je potrebno narediti, da bosta tudi npr. balkanski vojni, korejska vojna, slovenska osamosvojitvena vojna in še kakšna. Nekje sem nekaj spregledal. To je zanimiva kategorija zanimivega (pa tudi tragičnega) področja človeštva. Saj se vse vojne pišejo v slovenščini z malo, ne. Vsaj SSKJ jih piše z malo {španska DV, ...} . Ker eni rabijo in navajajo povezave tudi za naslove (pisano z veliko), drugi pa to pišejo(mo) z malo, sem spet po nepotrebnem čisto zmeden. Tukaj se kaže smiselnost wikipedijinega sloga. --xJaM (p) 00:34, 24 sep 2004 (CEST)

Prvič se mi zdi, da si 1. in 2. svetovna vojna zaslužita posebno mesto v vojni zgodovini, kar predvidevam, da se vsi strinjate. Ostale vojne pa bi jaz vrgel v nove super kategorije, npr. Vojne starega veka, Vojne srednjega veka, Hladna vojna, Postkolonialne vojne (torej vse vojne po 2. s.v. v Afriki, Amerikah, Aziji), Vojne na ozemlju bivše Jugoslavije. Vse je možno predebatirati. Sam sem trenutno se preusmeril bolj v področje kategoriziranja (vidim, da si opazil) in vojaških ved, tako da lahko to najprej premeljemo in se dogovorimo ter nato nadaljujemo z delom. LP, --Klemen Kocjancic 00:42, 24 sep 2004 (CEST)

Ja, razumem glede vsebine samega kategoriziranja. To se popolnoma strinjam. Vprašal sem edino kako si pridelal, da sta ti dve vojni v tej kategoriji, ker na obeh straneh sta kategoriji prve in druge sv. vojne. Kje je potem povezava na to kategorijo? To me zanima. Sam si (še) ne pomagam s tem pripomočkom toliko. Do sedaj sem 'raje' delal po seznamih. Seveda sta možni obe poti, pa tudi še kakšna. Najbolj mi je znan potek vsebine prek fizike in v manjši meri še matematike in astronomije. Primož je tudi že kar (pre)kategoriziral fiziko. Samo, da se ne izgubimo.. Verjetno velja nič bati. Se bomo že našli, he, he. Zakaj, Klemen pišeš vojne z veliko? Npr. Hladna vojna. Je to pravilneje od pisanja z malo? --xJaM 01:00, 24 sep 2004 (CEST)

A misliš zgoraj? Zato, da bi se videlo, da so to naslovi možnih kategorij ;). Zdaj si me pa izgubil. Kaj misliš z "Kje je potem povezava na to kategorijo?" Mogoče na to da sama članka o vojnama nimata kategorije Vojna zgodovina? Potem lahko priznam, da sem jih pozabil uvrstiti (npr. kategorijo Druga svetovna vojna sem naredil že 15.8., ktgr. Vojna zgodovina pa šele 31.8., tako da še nisem uspel vse uvrstiti. Prav zaradi tega se še nisem lotil (obsežne) kategorizacije zgodovinskih člankov, ker je tako zapleteno ;). LP, --Klemen Kocjancic 08:13, 24 sep 2004 (CEST)

Ja, to mislim, da sama članka nimata kategorije »Vojna zgodovina«, ja. Ko pa klikneš na to kategorijo, pa sta članka notri. Kateri članek ju potem sem poveže. Seveda, razumem te glede težavnosti kategoriziranja. Saj se ti nikamur ne mudi. Podobno še sam nisem 'pokategoriziral' (beri ustvaril ogrodja) za ptice ujede, ker je to poleg pevk ena najtežjih vrst ptičev. Aja, morda sedaj razumem. Članek vojna zgodovina omenja obe svetovni vojni in ima to kategorijo, zato se obe znajdeta v tej podkategoriji. To bo verjetno, ja. --xJaM 16:33, 24 sep 2004 (CEST)