Pogovor o kategoriji:Oblačenje

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Glede na dejstvo, da imamo že kategorijo Moda, ki zajema podobno tematiko, predlagam, da se to ktgr. preimenuje v "Oblačila" (zajema vrste oblačil, dodatke in materiale) in se poveže navzgor v modo). Lp, --Klemen Kocjančič 11:12, 26 feb. 2005 (CET)


Zopet nisem na pogovorno stran dal working (mea velika Kolpa) in me je Klemen prehitel (oziroma pisal istočasno) s svojim predlogom.--Janez Novak 11:38, 26 feb. 2005 (CET)

Kot pred časom v pogovoru za kategorijo "Hrana in pijače" bi tudi tokrat tu opisal svoje namene.

Trenutno sem popolnoma "nažrt" vsega kar je povezano s prehranjevanjem in sem se odločil zamenjati osnovno in glavno temo. Na to temo se bom seveda vrnil čez nekaj mesecev in podelal tisto, kar ne bo podelano medtem od ostalih vnetih WQikipedistov, ki so imeli toliko poveda o nekaterih čalnkih (na primer pašta za testenine, Cordon blue za Cordon bleu, ... Želim da bi me čakalo čima manj dela.

Vmes sem malo delal na mitologiji, pa nisem našel pravega veselja.

Moj princip je da delam tisto. kar me veseli, kjer bom lahko posredoval neke informacije uporabnikom in bom tudi sam nekaj novega izvedel.

Našel sem temo "Oblačenje", kjer bodo materiali (tkanine in vlakna) za izdelavo oblačil, vrste in deli oblačil (krinolina, fes, feredža, burnus, steznik, ...), razni stili oblačenja in modni kreatorji. Modni kreatorji se mi zdijo najbolj problematični. Nerad se ukvarjam z osebami, ki so žive ali njihova smrt ni vsaj 50 let v preteklosti.

Kot sem že pri "Hrani in pijačah" navedel, nimam načelno nič proti dodajanju novih kategorij posameznim člankom. Samo prosim pustite obstoječe kategorije na miru! Klemen mi je zelo primerno povezal "Tkanine in vlakna" v kategorijo "Materiali". Šele dopoldan, ko sem čakal v trgovini v vrsti pred blagajno se mi je zabliskala vrhna kategorija te tematrike in sicer "Oblačenje". Če ima kdo boljši predlog ga z veseljem sprejmem.

Pa upajmo da ne bomo skakali v kožah po drevesih! --Janez Novak 11:26, 26 feb. 2005 (CET)

nwAwak
iianz


Se seveda ne strinjam. Kaj pa je drugega pričakovati od mene? V kategoriji "Moda" sta dva članka in sicer članek o modi (precej skromen) in članek o oblačenju v Ljubljani v nekem obdobju (se opravičujem, nisem si zapisal).

Moja tema Oblačenje je veliko širša in ta dva članka bi spadala v podkategorijo "Stil oblačenja" ali nekaj podobnega. En članek načelno govori o neki modi v nekem obdobju v neme področju (seveda to spada sem), drugi pa načelno o modi (verjetno ga bo potrebno dopolniti).

Moda je samo del teme "Oblačenje". Ali spada feredža, fes, ... v Modo? Nisem prepričan. Vsekakor pa spada v Oblačenje.--Janez Novak 11:35, 26 feb. 2005 (CET)


Po :en je Moda (Fashion) najvišja kategorija, ki zajema naslednje kategorije: Oblačila, Stili, Parfumerija, Tekstil in tako sem naredil tudi tukaj. Glede trenutne vsebine kategorij ima Moda več kot Oblačenje (mmg: te besede ne najdem nikjer). LP,

Pa naj ostane moda tam kjer je in kakršna že je. Jaz se bom ukvarjal z Oblačenjem. Ni čudno da sta v Modi neverjetna dva članka, ko pa se vnašajo že od lani in v oblačenju en skromen članek, ko pa se s temo ukvarjam šele od včeraj. Samo pusti vse kar je v oblačenju v vnešenih kategorijah, lahko pa jih dodaš vsakemu članku toliko kot je rdečih nemških podmornic iz 2. svetovne vojne. Jaz pišem članke, ti pa kategoriziraš in pišeš rdeče sezname. Pa veliko užitka! --Janez Novak 13:55, 26 feb. 2005 (CET)