Pogovor o kategoriji:Nosilci legije časti

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

V članek je potrebno dodati katera država podeljuje ta odlikovanja. Večina nas meni, da če je v nazivu beseda "legija" pomeni to francosko tujsko legijo in z njo povezana odlikovanja. Verjetno pa je to USA odlikovanje. Tako kot pri vojaških enotah, ....

Pa nisem dodal "Sumljivo", ker računam da boš dopolnil. Janez Novak 13:50, 16 jan. 2005 (CET)

Red legije časti (Légion d'honneur) je najvišje francosko vojaško odlikovanje. Ne vidim potrebe, zakaj bi dodajal državo v naslov, ker je to edino tako imenovano odlikovanje na svetu. LP, --Klemen Kocjancic 13:55, 16 jan. 2005 (CET)

Napisal sem dodati v članek (seveda je mišljen opis kategorije) in ne v naslov. Velika večina brskalcev po Wikiju ne bo vedela kaj je to odlikovanje. Ali naj gredo po "papirnatih" enciklopedijah iskati kaj to je?. Ker sta od vnešenih trenutno povezanih dva prejemnika Američana in en Slovenec, bi vsak (tako kot jaz) domneval da je to neko ameriško odlikovanje. Ne bom se mešal več v tvoje biografske škrbine, samo če je nek članek o odlikovanjih, .... naj bo toliko jasen, da vsakdo ve da je to ali izredno visoko francosko odlikovanje ali pa navadna "pleh" značka iz Bla Bla države.

V ta opis kategorije spada originalen naslov odlikovanja in opis višine odlikovanja.

Pri Thorovem kladivu, Neptunovih megavilicah in Jupitrovi streli in vseh na grozoten način pobitih legionarjih, kaj te stane, da v opis kategorije dodaš originalen naziv odlikovanja in kaj je to odlikovanje?

Če si ti "tatamata" za odlikovanja, večina ostalih nas ni!

nwAwak
iianz

--Janez Novak 15:12, 16 jan. 2005 (CET)

Vidim da si se premislil (pisala sva več ali manj istočasno) le v Kategorijo bi bilo potrebno še dodati povezavo na članek in spodobil bi se redirect z originalnega naziva. Janez Novak 15:21, 16 jan. 2005 (CET)