Pogovor o Wikipediji:Slogovni priročnik/Hrvaška naselja

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ok, tale WikiProjekt je postavljen zaenkrat bolj improvizirano. Kaj mislite, se ga lotimo in ali bi k sodelovanju pritegnili kolege s Hrvaške WP? Po moje bi bilo zanimivo in koristno za oboje. Mnenja, predlogi? --Tone 22:07, 5 maj 2007 (CEST)

Najbolj urejeno kategoriziranje bi bilo po županijah (za nas občine niso toliko atraktivne, ker še dolgo ne bomo imeli toliko člankov o hrvaških naseljih, kot o slovenskih/ če bi se to kdaj zgodilo, lahko še vedno delimo kt naprej). Če želimo biti dosledni in korektni pri sprotnem kategoriziranju, predlagam, da naredimo seznam naselij na Hrvaškem, po podatkih iz http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/2045.htm (podobno, kot smo to storili za Slovenijo). Res je, da bodo povezave v seznamu dlje časa rdeče, vendar bo razpredelnica predstavljala dobro smernico, da se ve kje je kak kraj.
Pljuniti bi bilo torej treba v roke, lahko pa se seveda povežemo s Hrvati, jim pokažemo slovenski zgled in počakamo, če bodo morda tudi sami zainteresirani (da potem skopiramo). Sicer bodo pač oni od nas. lp., Ziga 09:01, 6 maj 2007 (CEST)
Zna biti, da se bodo pojavile kritike na tak seznam (podobno kot je bilo nekoč pljuvano po seznamu naselij v Illinoisu ali Indiani - zaradi rdečih povezav), vendar je verjetnost, da se bodo članki o hrvaških naseljih napisali, večja, kot za vasi v ZDA. Ziga 09:06, 6 maj 2007 (CEST)

O seznamu illinojških naselij še vedno nimam dobrega mnenja (slino pa šparam), hrvaška, pa tudi avstrijska (Grejo obdeluje Koroško)ali italijanska so bistveno bližja, bolj uporabna itd. Morda pa bi pred "internacionalizacijo" dokončali projekt slovenskih naselij? Pa tudi sicer, pri hrvaških naselij najprej obdelamo mesta in večje kraje? --Andrejj 09:23, 6 maj 2007 (CEST)

Hrk, res je. Najprej Slovenija+dogovor, ki je na queue listi. Vendar ne moreš prepreičiti nastajanja člankov o naseljih v drugih državah. Bližajo se poletne počitnice, morje bo aktualno, in zakaj torej ne bi imeli člankov o hrvaških vasicah? Otoške je mogoče spraviti v kategorije otokov (npr. Kategorija:Cres), celinsko-obalne pa kam? Vsled tega bi prišel prav seznam, po katerem bi članke lažje kategorizirali. Ziga 10:04, 6 maj 2007 (CEST)

Ja, eni so že bili na dopustu na Jadranu letos :-)--Andrejj 10:10, 6 maj 2007 (CEST)

Pojavlja se tudi precej člankov o drugih državah. Jakob se aktivno ukvarja s Francijo, jaz sem se pred nekaj meseci lotil upravne delitve Turčije (čeprav do nadaljnjega ne bom imel časa za konkretno širitev). Razlika je, da so ti članki kolikor toliko standardizirani, ker se zgledujemo po že obstoječih člankih na drugih WP. Na seznamu se bojo pa gotovo pojavili prej članki o obmorskih krajih kot tisti v Slavoniji :-) Kategorijo bi pa preimenoval v Naselja na Cresu ipd. --Tone 12:38, 6 maj 2007 (CEST)
»Naselja na Cresu ipd.«, tak model kategoriziranja zna biti problematičen pri majhnih otokih z npr. 2-mi naselji. Imeli bomo torej kt za otok (z enim člankom) in njeno podkategorijo za naselja na tem otoku in potem notri dva člančiča. Spominja na sivenje las, kot ste ga doživljali ob Klemenovem kategoriziranju. PMSM še nekaj let tega ne potrebujemo, pač pa vse članke v zvezi s hrvaškim otokom ruknemo tja. Ziga 13:49, 6 maj 2007 (CEST)
Ok. Ampak potem morajo biti taki članki v dveh kategorijah. Ena je Cres, druga pa naselja v Primorsko-Goranski županiji. Mogoče formalnost, ampak Vransko jezero ali Osorščica (sicer Lošinj) nista naselji in bo treba paziti. Z dvojno kategorizacijo je problem rešen. --Tone 14:35, 6 maj 2007 (CEST)