Pojdi na vsebino

Pogovor o Wikipediji:Portal občestva/Stara verzija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Glede razprave o prenovi strani glej tudi Pogovor o Wikipediji:Portal občestva/Osnutek.

Kaj to sploh je

[uredi kodo]

Druge Wikipedije imajo pod "Community Portal" obvestila, pomembna za skupnost wikipedistov. Sem bi sodile povezave na osnovna navodila, pomembna obvestila (ali povezava na Wikipedija:Obvestila), odprte naloge, članki, ki potrebujejo pregled itd. Predlagam, da to stran naredimo v tem smislu (lahko jaz). --romanm (pogovor) 17:04, 23 nov 2004 (CET)

Odlična ideja. Podpiram tvojo zamisel. Kot pobudnik ideje si lahko "odgovoren" za ta projekt ;-). LP, Klemen Kocjancic 17:08, 23 nov 2004 (CET) javascript:insertTags('','Tukaj vnesite ena%C4%8Dbo'); Matematična enačba (TeX/LaTeX)

Odločno podpiram idejo z nekaj dopolnili. Potrebujemo stran, kjer bomo diskutiralib o odprtih temah. V zadnjih tednih (ni jih še veliko, sem pač dokaj nov) smo diskutirali o različnih temah (na primer o "partizanskih nazivih" na straneh, ki v bistvu niso imele direktne zveze s temo v diskusiji. Čeprav sem v nekaj diskusijah sodelovl, sem po nekaj urah težko našel stran kjer poteka diskusija.
Ta "Portal občestva" naj bi na prvi (čelni) strani vseboval le seznam tem, z kratko pajasnitvijo (???) teme, te naslove naj bi imel možnost odpirati vskdo, ne le administratorji. Tu (in predvsem tu) bi razpravljali o odptih temah in ko bi bila diskusija končana (če že ne s soglasjem vsaj s konsenzom) naj bi nastalo neko "priporočilo" ali "navodilo" na Wikipediji. Sem pač cepljen z pisanjem navodil. Javljam se in se obvezujejem, da bom, ko bo neja diskusija končana vsaj zn konsenzom napisal "priporočilo" ali "navodilo" ali nekkaj podobnega. Prva tema za diskusijo (predlog): Na wikipediji ni diktature! To pomeni da ni obvceznih navodil. So le neka "priporoćila", "smernice" (razen za direktno krajo tuje intelektualne lastnine) kjer je absolutna prepoved. Janez Novak 18:12, 23 nov 2004 (CET)
To, kar želi Janez, že imamo na strani Wikipedija:Pod lipo. Portal občestva je bolj za tiste, ki bi radi pomagali, pa jih zanima kje je pomoč trenutno najpotrebnejša oz. za bolj organizirano delo. Glej npr. en:Wikipedia:Community Portal, de:Wikipedia:Portal ali bg:Уикипедия:Портал. --romanm (pogovor) 19:53, 23 nov 2004 (CET)
Pod lipo ali nova stran. Pod lipo je pa oprostite "prava zmeda". Ko sem razmišjal o tem kako "organizirano" organizirati določene diskusije se mi je vrtela po glavi stran z naslovom "Oglasna deska" (ki je jasno ni). "Pod lipo" je dokaj neorganizirana. PA brez zamere, želim le izboljšati trenutno stanje in to samo tam, kjer imam kakšno (ni nujo najboljšo idejo). Pa če kaj kritiziram (in ko to napišem) imam vsaj idejo, kako zadevo izboljšati. Še vedno trdim, da so diskusije o pomebnih temah (tudi pod lipo) nekako neorganizirane, predvsem pa se odvijajo na nekih poljubnih straneh (tam kjer je nekdo začel z problemom).
Še vedno sem prepričan (seveda sprejemam proti argumente), da potrebujemo neko starn in "šačko jedno" je kako se imenuje. Samo vsebina in organizacija STRANI je važna. Tu bi se odpirale teme,za katere nekdo smatra (upravičeno ali ne - saj smo demokratični) da jih je potrebno prediskutirati. Če bi bila stran ustrezno narejena (naslovi tem na prvi strani in potem skok na članek o tej temi) bi vsak, ki želi pomagati k izboljšanju "standardov" pisanja na sl Wikipediji lahko hitro najdel odprte teme in če bo znal (ali pa tudi nezanl) nekaj prispeval k diskusiji. Janez Novak 20:11, 23 nov 2004 (CET)
Da, razumem ta pomislek, ampak diskusiji je res namenjena stran Pod lipo. Vsaka druga stran (z istim ali drugim imenom) bo enako neurejena, če je ne bo nihče uredil - saj je že moja pogovorna stran čista zmeda, pa naj bi imel sam pregled nad njo. Lahko se torej potrudimo spraviti v red Pod lipo; pred časom smo že nekaj arhivirali. Naslednje tri administrativne strani ločim takole:
Tak je vsaj predlog. Ne bi pa uvajal nekih skrbnikov posameznih strani, ker to ni v duhu projekta. --romanm (pogovor) 20:23, 23 nov 2004 (CET)
Nikjer nisem predlagal nekih "skrbikov strani". Edino kar predlagam je, da je nekje neka stran (s podstranmi!), kjer se odvijajo vse diskusije o odprtih temah. Niti pojma nimam več (pa sem sodeloval v diskusiji) kje smo razpravlajli o "partizanskih imenih" (in še veliko podobnem, ...). Pogovorna stran vezana na članek naj bo namenjena le diskusiji o tem članku. Osebne pogovorne strani so namenjene osebnim pogovorom (ki če so zelo osebni do prejemnika ali ostalih Wikepedistov, naj potekajo raje preko e-pošte).

Nekje sem "cepljen" tudi s tem, da imamo v firmi (na strežniku) neke odprte članke, kjer si izmenjujemo stališča do določenih odprtih problemov. Oprostite, ampak iz "kože", ki je po mojem mnenju tu upravičeno ne morem. Roman oprosti, ampak navajanje obstoječih starni me nekako ne prepriča. Janez Novak 20:57, 23 nov 2004 (CET)

Verjetno bi zelo pomagalo že, če bi temeljito prečistili Pod lipo. Trenutno je zelo nepregledna, je pa po mojem to stran, ki bi si jo želel Janez (in seveda ne samo on). --Missmarple 21:01, 23 nov 2004 (CET)

Ker sem že kar nekaj časa na teh straneh, me takšna ali drugačna 'razdelitev' del/opravil ne moti, ker sem jih nekako navajen. Če morda človek nekaj časa ne bo tu, se mu v končni meri lahko tudi zgodi, da se bo izgubil v povezavah itd. Eno stran o splošnem pogovoru, ki je sedaj v prvem arhivu smo na Romanov predlog 'ukinili' in združili s stranjo Pod lipo. PMSM vseeno ni toliko diskusij, vezanih na splošne zadeve, da se to ne bi dalo lepo urediti. Podpiram Romanovo delitev na tri plasti. Janezov predlog pa lahko nekako uredimo na strani Pod lipo, kjer bi navedli tisti zaželjen seznam diskusij. Ponavadi tako ali tako dodajamo pripombe na dnu in pod novimi poglavji tako, da je to kmalu vidno. Portal občestva je tudi mišljen kot pravi portal - podobno kot ga že imamo za šah. Nekdo ga mora pač še urediti in pripraviti. Oglasna deska je tudi nekje nastavljena na napotitvena tabla, čeprav ne vem ali je to imel v mislih Janez. Poglejte si tudi angleško različico Reference desk in presodite, če je ta kaj bolje organizirana. Njihov portal vsekakor je. --xJaM 21:44, 23 nov 2004 (CET)

Tudi Stevertigova morebitna maskota Wikipedije Wikipedek se po svoje trudi

Oblika

[uredi kodo]

Skušal sem narediti korak proti portalu občestva, kot ga imajo drugi in kot smo se zmenili. Če je kdo spretnejši s HTML ali wiki-tabelami, ga prosim, da naredi po eno polje za vsakega od obeh (zaenkrat) razdelkov, podobno kot imajo bg:Уикипедия:Портал idr. --romanm (pogovor) 23:49, 5 dec 2004 (CET)

Ali se bo naredito po vzoru z angleško stranjo, namesto pisanja tistih najbolj manjajočih se vsebin imajo predloge? LP, --Klemen Kocjancic 08:38, 6 dec 2004 (CET)

Mišljeno je, da dodamo to, kar pač imamo, ne vsega kar imajo Angleži. --romanm (pogovor) 14:37, 6 dec 2004 (CET)

SRANJE

[uredi kodo]

Ko sem pred dnevom ali dvema videl prvič to stran se mi je zazdela ideja odlična. Potem pa je nekdo ali več njih nasral (-i) na to stran malo morje gesel (rdečih seveda). Ta gesla ne kažejo nikamor. So nedefinirana, pri nas (V naši Wikipediji) jih ni. Napisana so v angleščini. Če bi s svojim angleškim imenom (geslom in povezavo na en Wikipediji) izzivala na prevod bi bilo še kar bOK. Ampak tako, geslo v angleščini, ni povezave nikamor TO JE ČISTO SRANJE! (nekje sem prečital da pisanje z velikimi črkami pomeni vpitje, jaz sem dodal še bold pisavo). Jaz rjovim!!!!! Če kdo ve kje se dobi uporabna "Lupara" (geslo manjak) naj mi javi.

Pri Odinu, Wotanu, Thoru in našem Svarunu kakšen smisel ima sedaj ta starn???? Janez Novak 17:18, 6 dec 2004 (CET)

Saj bomo poštimali, da ne bo nobene angleške besede več v njej. Urejanje takšnih strani vzame kar nekaj časa. Ker je trenutno še v tako surovem stanju, lahko kje kdo navede, da je v izdelavi ali kaj podobnega. --xJaM 17:37, 6 dec 2004 (CET)
Jani (imela sva že nekaj diskusij) po mojem mnenju veš, da sem zainteresiran za našo Wikipedijon in da kolikor se mi ljubi delam na njej (občasno malo pritisnem "bremzo" ko sem sit vsega). Imam že kar nekaj člankov, nekaj čez 100, nekateri so boljši, nekateri so slabši. Pa kot sem ti že povedal, "iz dneva v dan smo boljši"!
Dejansko nima smisla navajati angleških nazivov gesel brez povezave.
Jaz bi dal na to stran (sem že omenil nekje zgoraj) odprte teme, ki jih je potrebno rešiti ali pred rešitvijo prediskutirati. Na primer: na pogovorni starani o FBI je bilo mnenje, da spada to geslo pod FBI (tako ga poznamo) in ne pod Zvezni preiskovalni urad (ali nekaj podobenga), isto velja za CIA. Na to stran bi dal ti temi, in ko dosežemo konsenz (ni nujno soglasje) se staran popravi in dskusija "izgine" z te strani.
Še vedno predlagam, da bi imeli stran, kjer bi porediskutirali odprte teme (pa malo morje jih je) in se nekaj zmenili, potrem pa to "izgine" s strani. Pa oprosti, morda se motim, vendar me naj nekdo z argumenti prepriča. Janez Novak 17:51, 6 dec 2004 (CET)
Jani eno enostavno vprašanje. Zakaj smatraš da je članek v angelščini o pisanju tabel boljši od mojega (prevedenega v slovenščino iz nemščine)? Janez Novak 19:30, 6 dec 2004 (CET)
Nikakor ne smatram tega. Sem imel v mislih, ja, ta članek o tabelah, le vedel nisem kam ga naj pridam. Najbolje bo, da ga postavim kar zraven. Aja, še naslednje. Te tabele so mišljene za meta strani. To so strani, kjer lahko vsi uporabniki prispevajo svoje predloge in prošnje v zvezi s celotnim programjem. Tako, da moram članek o tabelah vključiti v drugem sklopu. --xJaM 19:45, 6 dec 2004 (CET)

E, Janez, Janez, res mi ni jasno zakaj tako bentiš. Namesto, da bi pohvalil konstruktivno delo in še dodal npr. povezavo oglasna deska, kar se mi je zdel tvoj posrečen predlog. Portal občestva je sedaj vsekakor bolj uporaben kot prej, saj je sedaj na kupu mnogo uporabnih povezav, ki sem jih prej pogosto neuspešno iskal.--Igor 20:20, 6 dec 2004 (CET)

Ej Igor. Ne zastopiš me. Bentim in to povem če sem z nečim nezadovoljen in če imam (in samo takrat) spreminjevalni predlog. Ideja o "oglasni deski" se mi zdi še vedno OK, vendar je izgledalo na začetku, da bo ta stran tisto, kar si želim (stran, kjer diskutiramo o odprtih problemih in jih skušamo s soglasjem ali konsenzom rešiti). Potem pa se je na strani pojavilo ogromno "rdečih" gesel, ki niso imela nikamor povezave. Nesmiselno se mi zdi na stran dodajatin gesla (v angleščini), ki nimajo povezave niti na Slo Wikipediji niti na EN Wikipedijo. Sedaj se stran (Xjam - Jani dela na tem) popravlja. Izgleda da bo na tem portalu kmalu zbrano vse kar smo napisali o Wikipediji v slovenščimi in kar je še potrebno prevesti (gesla v angleščini). Pa še nekaj. Napisal sem nek članek o "Biografskih člankih" (čaka na zadnej piljenej) in prevedel nemški članek o pisanju tabel (znam pač nemško, angleščina je zelo "uboga"). To pomeni, da se poleg pisanja člankov ukvarjam tudi z Wikipedijo na splošno. Če tega nebi počel, tudi ne bi imel pravice "bentiti". Pa lep pozdrav. Janez Novak 20:48, 6 dec 2004 (CET)
Razumem te Janez, razumem, niti ti ne skušam česarkoli preprečiti. Pogosto so tvoji besedni izbruhi prav zabavni, vendar kadar pričneš takole pretirano blatiti delo kogarkoli, ki ni imel namena vandalizma se vprašam, zakaj vendar ne izdelaš članka v katerem bi nam vsem nazorno pokazal kako si si stvar zamislil in se s tem izognil morebitnim napetostim, ki sigurno ne vodijo v smer soglasja, mar ne? Z boljšo in bolje organizirano stranjo bi se prav gotovo večina strinjala. Kako si že mislil, da bi izgledala oglasna deska? :)--Igor 23:27, 6 dec 2004 (CET)
Za začetek sem dodal "Stvari, ki jih lahko naredite" in "Nasvet tedna". Povezave na angleške članke, ki jih je nekdo vmes dodal, sem zdaj odstranil. Cilj strani je še vedno, da bi bila to stran, ki jo obiščeš, ko imaš pol ure za pomoč Wikipediji, nimaš pa kakšne posebne ideje kako bi pomagal in pogledaš kje se da pomagati ali se naučiš kaj novega. Strani v Category:Wikipedija se mi zdijo uporabne in veliko jih morda sodi sem (kot "učno gradivo"), ni pa poudarek na njih - poudarek je na usmerjanju k točno določeni pomoči. --romanm (pogovor) 23:09, 6 dec 2004 (CET)
Hvala, ker si odstranil tudi vse tiste povezave o pogosto zastavljenih vprašanjih (FAQ-ih), s katerimi sem se kar kakšno uro ukvarjal. Povezave na meta strani bi tudi lahko ostale, ker slovenske meta strani ni, oziroma jih ni tudi v kakšnem drugem jeziku. --xJaM 01:16, 7 dec 2004 (CET)
Če sem odstranil povezavo na obstoječo stran v slovenščini, sem jo po pomoti in se opravičujem. Želel sem odstraniti samo povezave v angleščini. V zgodovini strani je vse vidno, pa bom zvečer pogledal in jih dodal nazaj. --romanm (pogovor) 11:26, 7 dec 2004 (CET)

Dodatne povezave

[uredi kodo]

Mislim, da bi potrebovali na tem mestu tudi spisek vseh templateov (seznam predlog?). Mogoče bi veljalo imeti tudi predlogi uporabnikov. Kam bi recimo sodilo vprašanje vrste: Kako najdem seznam kratkih člankov, ki so verjetno grafiti? Pod splošna vprašanja verjetno ne.--Igor 13:14, 15 dec 2004 (CET)

Splošna sporočila in predloge so navedene v:

Ali misliš s kratkimi članki škrbine? Če ja, imajo sedaj svojo kategorijo. Vprašanja pa pod njeno pogovorno stran. Če si mislil kaj drugega, seveda povej. --xJaM 15:48, 15 dec 2004 (CET)

Ne, ne mislim škrbin, te so že lepo označene, kot zametki bodočih pravih člankov, mislil sem na listo člankov, ki je urejena po velikosti vsebine. Mislim, da je bila izražena v bitih. Tega spiska sedaj, kot zanalašč nikjer več ne najdem. Ta spisek je uporaben za administratorje, da lahko najdejo morebitne grafite v katerih ponavadi piše recimo: lksjds, kar seveda ne sodi pod škrbine ampak je za izbris. Huh, upam, da sem bil sedaj malo bolj jasen.
Wikipedija:Splošne predloge in Wikipedija:Predloge po meri prav gotovo tudi sodita nekam na portal občestva, vendar kam? Hja, optimalno urediti to stran ni enostavna naloga. Pogovorna stran škrbine, verjetno tudi sodi semkaj, kjer si predstavljam razgovore o tem ali je določen članek že zrel za odstranitev neprijetne označbe ali pa si jo zasluži.

Mislim, da bi bilo potrebno stran Portal občestva urediti štiri nivojsko tako, kot so v bistvu urejeni privilegiji:

  • Novinci, ki še nimajo uporabniškega imena ali so si ga pravkar ustvarili (dobrodošli novinci in pazite grafiterji, ...)
  • Uporabniki, ki so na poti k administratorstvu, torej napredni uporabniki (podobno kot administratorji)
  • Administratorji, ki jim je napredno urejevanje že domače (potrebujejo povezave, ki služijo za

učinkovito uporabo njihovih privilegijev)

  • Birokrati (SQL, Mediawiki interface, itd...)

Problem je s ključnimi besedami torej z imeni povezav, ki so preveč bazična, da bi njihov namen lahko pravilno razumel kdo drug, kot tisti, ki je povezavo ustvaril, zato mislim, da bi bilo bolje, če bi bile na tem portalu povezave bolj široko opisane (podobno kot so sedaj označene z ALT-om), kot npr. Tukaj lahko najdem povezavo za odgovor na moje zgoraj zastavljeno vprašanje za katero upam, da je bilo razumljeno po dveh odstavkih, ki jih želim, tako na hitro povedati v dveh besedah :)--Igor 17:37, 15 dec 2004 (CET)

Najkrajše strani so pod posebnimi stranmi: Posebno:Shortpages - na žalost pa seznam ni stalno osveževan. --xJaM 22:32, 15 dec 2004 (CET)
Da točno, hvala, uporabni povezavi, ki tudi sodita na ta portal.--Igor 01:01, 30 dec. 2004 (CET)

Zanimiva stran - po svoje.

[uredi kodo]

Pa so tile članki na Wikipedii sploh verodostojni, oz. te informacije?

Prosim za odgovor!

Hvala, lep pozdrav,

Wampy

Kaj natančno misliš, če je verodostojno. Npr. hitrost svetlobe? (je natančna do zadnje decimalke 8-)) Ali kaj drugega? --xJaM 20:30, 4 mar. 2005 (CET)

8. marca bodo te strani praznovale 3. rojstni dan, tako, da je v treh letih kar precej stvari postalo verodostojnih. Seveda ne pa vse, ker to ni profesionalna enciklopedija, temveč prosta internetna enciklopedija. --xJaM 20:33, 4 mar. 2005 (CET)

Bodimo previdni: večina ljudi skuša Wikipediji dobronamerno pomagati s pravilnimi članki, vendar Wikipedija ne jamči pravilnosti. Ali obstaja kakšna enciklopedija, za katero lahko trdiš, da je vse v njej pravilno? --romanm (pogovor) 20:37, 4 mar. 2005 (CET)
Stavim steklenico 12 let starega viskija proti kozarcu postane vode da jo ni.--Janez Novak 20:51, 4 mar. 2005 (CET)

Wikimedia Collaboration

[uredi kodo]

A new attempt to get the Wikimedia community to collaborate on multi-lingual tasks is the Wikimedia Collaboration of the Week. Please see the page on meta for details. It would be great if you could translate the following and add it to Portal občestva. The text below is from en:Template:Wm-cotw and will be updated every week. Thanks. Angela 21:43, 3 apr. 2005 (CEST)

The Wikimedia Collaboration of the Week is an attempt to get the Wikimedia community to join forces in tackling problems that affect all our projects. The current COTW is to create a standard multilingual manual for the MediaWiki software. The help pages should be linked from Help:Contents on Meta, our Wikimedia-wide coordination wiki. Please see the instructions for this COTW and help to make it happen!

Wikimediino sodelovanje tedna je poskus združevanja sil skupnosti Wikimedie proti perečim težavam vseh naših projektov. Trenutni cilj je ustvariti splošno večjezikovno navodilo za programje MediaWiki. Strani s pomočjo naj bi bile povezane prek strani Help:Contents na glavni strani Mete, našega wikija za usklajevanje Wikimedie. Prosimo, preglejte navodila in priskočite na pomoč!

Obnovitev

[uredi kodo]

Sem zdruzil Homo sapiensa, vendar ta se vedno vztraja na portalu obcestva. Kako ga spravim ven?Jurij

Treba ga je odstraniti iz predloge, ne iz strani (vse je treba narediti ročno, nič se samo odstraniti ;-)). LP, --Klemen Kocjančič 19:56, 11 jun. 2005 (CEST)

Sem popravil tudi druga dva vendar ne vem, kako naj ju odstranim iz predloge. :-() --Jurij 06:58, 13 jun. 2005 (CEST)

Pogledaš Predloga:Odprta opravila, ki je v bistvu predloga in jo popraviš. Na splošno se pri ureanju strani spodaj pojavijo predloge (template), ki so uporabljene na strani. --AndrejJ 07:04, 13 jun. 2005 (CEST)

Zadnjic je ratalo sedaj pa je v Predloga:Odprta opravila vse OK medtem ko je na strani Portal obcestva spet vse po starem ? 217.72.84.32 10:36, 13 september 2005 (CEST)

Osveži stran in zraven izprazni predpomnilnik brskalnika (CTRL+F5). lp, --matijap | pogovor 16:49, 13 september 2005 (CEST)

request

[uredi kodo]

Hi there, I wanted to ask if it's possible for you to take a look at this Article which I have Created in your Wiki. I think it needs some edition but i'm not familier with your language. thanks, --Hafezdivandari 01:02, 6. julij 2011 (CEST)[odgovori]

Škrbine

[uredi kodo]

Naj opozorim, da "Svilna cesta" že dolgo ni več škrbina. Prosim, če to opombo zbrišete.--Ljuba brank (pogovor) 14:23, 25. januar 2015 (CET)[odgovori]

Občestvo/skupnost

[uredi kodo]

Zdravo! Menim, da je naslov 'Portal občestva' izrazito stilno zaznamovan (asociira na cerkveno skupnost). Predlagam prestavitev na 'Portal skupnosti'. --TadejM pogovor 12:28, 12. september 2021 (CEST)[odgovori]

Očitno ni nasprotovanj. V Zbirki sem zato ustrezno popravil, poleg tega sem spremenil tudi prevod v translatewiki.net. --TadejM pogovor 19:06, 28. oktober 2022 (CEST)[odgovori]
Komentar: Malo pozno pa vendar. @TadejM: ne vem zakaj se izogibaš besedi občestvo. Ta v SSKJ nima zaznamovalnih oznak, temveč je definirana kot književni termin za skupnost ljudi glede na duhovne vrednote, miselnost, izročilo, kar menim da tudi smo (prosta licenca, ...). Menim, da sama asociiacija ne bi smela biti pogoj za preimenovanje. A09|(pogovor) 19:10, 28. oktober 2022 (CEST)[odgovori]
Ravno zato, ker je stilno zaznamovana. Knjiž. pomeni stilno zaznamovano besedo. Stilnoplastni kvalifikatorji - knjiž. "knjiž. = enota, ki se rabi zlasti v leposlovnem ali znanstvenem jeziku, v pogovornem jeziku pa zveni nenavadno (bohotiti se = biti bujno razraščen), (razkrižje = razpotje, križišče)."[1] --TadejM pogovor 19:12, 28. oktober 2022 (CEST)[odgovori]
OP: V mislih sem imel oznako slabš. (npr. idiot), od tod tudi moji pomisleki. Beseda ni slabšalna, zato ne vidim ravno nekega razloga. A09|(pogovor) 19:22, 28. oktober 2022 (CEST)[odgovori]
Ok, glede te duhovne povezanosti in vrednot se strinjam. Mi pa deluje malo čudno uporaba besede občestvo zunaj samega portala in povezave (npr. v člankih o Wikipediji in na drugih mestih vmesnika).[2] Po eni strani mislim, da bi bilo treba uporabljati enoten termin. Po drugi strani pa ne bi šel ravno tega zamenjevat z občestvom. Izraz skupnost se mi zato zdi v tem kontekstu vseeno bolj nevtralen in ustreznejši. Kako gledaš ti na to? --TadejM pogovor 19:50, 28. oktober 2022 (CEST)[odgovori]
Skupnost je čisto v redu termin, je pa stari naslov malo sentimentalne vrednosti. Vseeno se občestvo še vedno uporablja v nekaterih smernicah, zato predlagam, da še malo počakaš na kakšno mnenje. Potemtakem bi mmg lahko spremenili še te. Na žalost nam taki predlogi o prestavitvah včasih malo spolznejo skozi in jih potem ne komentiram(o), ker večji del delamo na lastno pest (vendar ne mimo smernic) :( A09|(pogovor) 19:58, 28. oktober 2022 (CEST)[odgovori]
V redu, bom še malo počakal, če se bo še kdo oglasil z mnenjem. --TadejM pogovor 20:02, 28. oktober 2022 (CEST)[odgovori]
Ok, takole. V translatewiki.net bom pustil Portal skupnosti, ker gre za prevod za vse vikije, tudi zunanje, in sta zato bolj pomembni konsistentnost in nevtralnost prevoda. Tu se lahko še vedno lokalno uporablja Portal občestva, če bo taka želja občestva/skupnosti. --TadejM pogovor 14:35, 30. oktober 2022 (CET)[odgovori]

Meni je vsekakor bolj ljub izraz "skupnost", izraz "občestvo" mi deluje zastarelo in kakor je omenjeno zgoraj se občestvo dandanes uporablja predvsem za verske skupnosti. --Pinky sl (pogovor) 15:01, 30. oktober 2022 (CET)[odgovori]