Pogovor:Virusi

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt Medicina  
ikona wikiprojektaTa članek spada v delokrog WikiProjekta Medicina, ki priporoča, da so biomedicinske informacije v vseh člankih podprte z zanesljivimi medicinskimi viri. Za podrobnosti obiščite projektno stran ali postavite vprašanje na Pogovor o Wikipediji:WikiProjekt Medicina.
??? Ta članek še ni prejel ocene po lestvici kakovosti projekta.
 ???  Ta članek je bil ocenjen kot neznane pomembnosti po lestvici ocenjevanja pomembnosti.
 


So virusi organizmi ali ne?[uredi kodo]

V besedilu sem previdno nadomestil izraz organizem s »tvorba«. Pomislek je utemeljen s tem, da virusi ne izpolnjujejo čisto vseh pogojev, ki jih navadno pričakujemo od organizmov; predvsem je sporno to, da se brez gostitelja ne morejo razmnoževati. Proti-pomislek je seveda ta, da enako velja tudi za vrsto drugih parazitov, ki jih vseeno brez pomisleka uvrščamo med organizme. Nekaj malega o tem je napisano na angleški strani pri geslu »organizem«, v splošnem pa je verjetno prav, da zavzamemo večinsko stališče slovenske biološke srenje – če se pri nas tudi viruse uvršča med organizme, jih dajmo še mi. --Peterlin 14:58, 3 nov 2004 (CET)

Moj učbenik za biologijo, se pravi Biologija 4 in 5 - Raznolikost živih bitij (Andrej Potobnik, Dušan Devetak) med drugim pravi: ...virusi so zgrajeni tako preprosto, da jih niti ne moremo uvrščati med živa bitja... --Missmarple 15:03, 3 nov 2004 (CET)