Pogovor:Zakrament

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Pogovor:Sveti zakrament)

Spoštovani Marino! Že nekaj mesecev sem počasi pripravljal prej manjkajoči članek o zakramentih. Ko sem ga končno hotel postaviti na Wikipedijo, sem našel Tvoj članek na isto temo. Me veseli, da je še kdo videl potrebo in se lotil dela. Tvoj članek ni bil slab, a v duhu Wikipedije sem si dovolil nekaj dopolnitev in manjših sprememb, za katere bom vesel Tvojega odziva. Med drugim sem popravil izraz "izvajanje zakramentov" z ustreznejšim in bolj ustaljenim izrazom "podeljevanje zakramentov". Imam pa še dve vprašanji, glede katerih bi rad poznal Tvojo razlago, da ne bi brez potrebe posegal v članek:

  • Kako razumeš besedo "simbol"? Vtis imam, da ga razumeš kot nekaj manj pomembnega, nekaj skoraj iluzornega. Etimologija te izvorno grške besede kaže na povsem nekaj drugega in tudi v teologiji ima beseda "simbol" bistveno drugačen pomen.
  • V čem se razumevanje zakramentov birme in spovedi pri pravoslavnih Cerkvah razlikuje od razumevanja v Rimokatoliški Cerkvi? Meni namreč ta razlika ni poznana, sem pa seveda sprejemljiv za nove podatke.

Lep pozdrav! Rodoljub 22:33, 21 januar 2007 (CET)

Polepšal sem grške črke starogrško μυστηριον - če so ti všeč, uporabi predlogo jezik-el2. Daljši odgovor je na moji pogovorni strani. Marino 09:22, 22 januar 2007 (CET)