Pogovor:Seznam najvišjih stavb v Sloveniji

From Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Morda bi Kristalna palača zaenkrat tudi še spadala na drugi seznam (v načrtu) ? Ziga 23:58, 22. junij 2009 (CEST)

Vpšanje glede seznama[edit source]

V seznamu so stavbe: Trg Republike 3, Trg Republike 2 in stavba NLB. Ne vem za drugo stavbo NLB, vendar je uprava na Trg republike 2. --Janez Novak 18:24, 5. september 2009 (CEST)

Višina cerkvenih zvonikov v Ljubljani[edit source]

V članku o cerkvi sv. Jožefa je podatek, da ima cerkev drugi najvišji zvonik v Ljubljani (za cerkvijo sv. Jakoba). Zakaj je torej v seznamu najvišjih stavb pred sv. Jakobom? Ali imamo sploh kje zanesljive podatke o višini cerkvenih zvonikov v Ljubljani (podatki na Emporisu so nepopolni in očitno tudi napačni)? Mpodstensek (pogovor) 18:14, 16. avgust 2012 (CEST)

Višine zvonikov izven Ljubljane[edit source]

Poleg zgoraj omenjenih težav z Ljubljanskimi cerkvami manjkajo tudi druge cerkve po Sloveniji. Na seznamu na primer ni cerkve v Šmartnem pri Litiji, ki z višino 60m preseže spodnje vnose v tabeli. Uradno višino bi bilo seveda potrebno preverit, moja skrb je pa predvsem, da je podobnih primerov še veliko. 193.2.67.175 10:09, 19. december 2013 (CET)

Hvala za namig. Seznam se sestavlja sproti in nesistematično, zato je še mnogo zgradb, ki ji ni na seznamu, saj je težko priti do podatkov. --Janezdrilc (pogovor) 16:36, 19. december 2013 (CET)

Vinarium[edit source]

Stolp Vinarium verjetno spada v članek, saj ni samo razgledni stolp - ima tudi gostišče, prodajo spominkov in info točko [1]]. --Janezdrilc (pogovor) 18:23, 8. november 2015 (CET)

Ljubljanski Nebotičnik, Balkan[edit source]

Lep pozdrav!

Danes sem si malo ogledoval strani najvišjih stavb v Sloveniji, ko me je zmotil zapis na strani ljubljanskega Nebotičnika, ki pravi, da je bil Nebotičnik med drugim tudi najvišja stavba na Balkanu. Kot vemo se večji del Slovenije vključno z Ljubljano ne nahaja na Balkanu (kakorkoli pogledamo), zato se bi mi zdel primernejši zapis, da je bil najvišji v takratni Jugoslaviji. Že vnaprej hvala za vaša mnenja. Izboljšajmo Wikipedijo (pogovor) 21:14, 27. avgust 2017 (CEST)

Se strinjam. Bi se pa dalo opredeliti področje prvenstva tudi na ta način, da se preprosto našteje osem višjih evropskih zgradb v času dograditve Nebotičnika. Tako bi se hitro videlo, katere vse države smo "presegali" po višini. --  Janezdrilc 00:04, 28. avgust 2017 (CEST)

Stavbe/objekti (strukture)[edit source]

@Sportomanokin: s tvojim zadnjim dodatkom to ni več seznam stavb, saj je stavba poseben tip objekta, ki ima stene in streho. Torej odpadejo dimniki, antene ipd. Predlagam, da preimenujemo ta seznam ali naredimo ločenega, ki bi vključeval vse. — Yerpo Ha? 14:34, 17. januar 2019 (CET)

Se strinjam, da ta seznam preimenujemo v seznam najvišjih zgradb ali objektov. Zgradb preko 50 metrov (vseh skupaj) spet ni tako dosti da bi delali zdaj 5 ločenih seznamov. Prvič, prihaja do zmede, drugič pa dimnikov in anten take višine je v Sloveniji premalo, da bi delali ločene sezname. Enoten seznam je tudi daleč najbolj pregleden, mislim pa da vsak z osnovno šolo loči dimnike in antene od klasičnih stolpnic, cerkva in blokov. Sportomanokin (pogovor) 14:49, 17. januar 2019 (CET)
No, če se zgledujemo po angleški Wikipediji, pa lahko vseeno ustvariš nov seznam najvišjih zgradb, ki bo vključeval vse, tega pa pustimo samo za klasične stavbe/stolpnice. Sportomanokin (pogovor) 15:28, 17. januar 2019 (CET)