Pogovor:Seznam herojev Sovjetske zveze

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Tu je ena dobra stran o herojih - problem je, da je v ruščini (so tudi možni nepopolni angleški prevodi). Če se kakšnemu od vas rusko govorečih da in ima kaj preveč časa, bi bilo dobro, če bi prevedel njihova imena. LP, --Klemen Kocjancic 21:58, 23 nov 2004 (CET)

Bom pogledal, če mi bo kaj časa ušlo. Rade volje. MMG za Mihaila Kutuzova sem ugotovil, da bi moral biti njegov patronim Ilarionovič. Edina možnost je še, če je slučajno pri nas Ilarion pisan z j. Ker si ti napisal veliko člankov o osebnih imenih, prosim poglej, če imaš kakšen vir za Ilariona. --xJaM 22:12, 23 nov 2004 (CET)

Malo sem pogledal naokoli in Ilarion ne obstaja v ruščini (Ilario je v ital.), obstaja pa krajša razlika Ilari iz Hilarius (ang. verzija Hilary). LP, --Klemen Kocjancic 22:22, 23 nov 2004 (CET)

V ruščini ga pišejo z dvema l - Illarion (Илларион). Kaj pa ekvivalent v slovenščini? Ja, morda je pri nas Hilarion, Hilarij ali kaj podobnega. Vendar potem ne bo šlo Hilarijon - podobno ne kot pri Mihailu, ker bi ga pisali Mihael, to pa ne gre. --xJaM 22:29, 23 nov 2004 (CET)