Pogovor:Sepuku

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dodala Vesnahelena:

  • Harakiri je oblika samomora, ki ga izvajajo borci. Izvaja se v primeru, ko nekdo izgubi čast na bojišču. Izvaja se po točno določenem obredu. V ta namen je izdelan kratek meč, ki ima ravno rezilo. Namen je predvsem ta, da se poruši življenjsko ravnotežje posameznika in vse izkušnje, ki si jih je borec nabral tokom življenja. Borec poklekne na blazinice in za njim stoji mojster v primeru, da borec ne bi uspel dokončati samouničenja. Borec pa meč zapiči najprej v prvo točko na liniji hare(tan tien-prva točka na liniji hare), ki je energetsko telo. Energetsko telo hara poteka ob hrbtenici je glavna opora posameznika in predstavlja namen posameznika. Drugo energetsko telo se imenuje jedrna zvezda, ki v sebi nosi izkušnje in je označena za druge možgane posameznika in leži v sončnem pletežu ( v predelu trebuha). Z izrezom te pa borec uniči vse izkušnje. Razlaga je ta, da ko se ta ista duša borca ponovno pojavi v drugem telesu, nima izkušenj borca, saj se mora učiti teh veščin ponovno. Popoln harakiri je v primeru, ko borec razbije tan tien in izreže jedrno zvezdo. V današnjem času obstajajo skrite skupine, ki imajo določena stroga pravila, kdaj se sme izvajati obred harakirija.

Bi lahko kdo naredil vsebinsko kazalo, jaz nimam pojma kak se naredi. Miracle1001 09:06, 29 maj 2007 (CEST)

Vsebinsko kazalo se naredi samo, ko so v članku najmanj štirje podnaslovi. Lahko pa uporabiš tudi ukaz __FORCETOC__. --Eleassar pogovor 10:03, 29 maj 2007 (CEST)


POMOČ[uredi kodo]

Prosil bi koga da se javi pri pomaganju urejanje te teme.
S tem mislim dodajanje še nekaj slik, (skrbno izbranih)
Najpomembnejše pa slogovna pomoč, sam namreč rad kdaj po domače zabluzim in bi prosil tiste z dobro slovnično nadarjenostjo, da članek preverijo in morda malce popravijo ali pa obrnejo nekaj besed. Miracle1001 19:23, 12 junij 2007 (CEST)

SE VAM NE ZDI DA TA ČLANEK VSAJ NI VEČ ŠKRBINA???? Miracle1001 19:40, 14 junij 2007 (CEST)

Seveda ni več škrbina. Ampak oznaka ne izgine kar sama, nekdo jo mora odstraniti. Da veš za drugič. Mimogrede, fin članek, kakšne slike imaš v mislih? --Tone 20:43, 14 junij 2007 (CEST)

Hvala za informacije in pohvalo Tone. Nekakšno sliko bi potrebovali na začetku, po možnosti kakšno izvajajnje sepuka, če najde kdo kaj bi bilo prijetno dodati. Jaz sedaj prepuščam to temo drugim za dokončat pri uredbi. Jaz še očitno moram napisat vsaj neke solidne škrbine k temam ki so tukaj nastale. Miracle1001 15:52, 15 junij 2007 (CEST)