Pogovor:Politika

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Viquibola 1000.png To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, spada v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glejte strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani.
40% pie chart.svg
Po številu znakov je to članek.


Pristranost[uredi kodo]

Del besedila trenutne redakcije se mi zdi pristranski in moralizatorski, zlasti tretji odstavek tu spodaj. Se (še) nisem lotil predelave.

"Politično odločanje je splošno (splošna usmeritev = politika (policy)) in pove, kako bo država oz. organizacija postopala glede najpomembnejših zadev.
Politika mora na sploh zastopati skupni interes države (nacionalni interes) oz. druge organizacije (podjetja - interes lastnikov in zaposlenih, mednarodne organizacije - interes držav članic). Kvaliteta dela politike bistveno odloča o prihodnosti ali celo obstoju organizacije.
Prav zato je pomembno, da so politične odločitve sprejete strokovno in pravilno. Hkrati, ker gre za ljudi z veliko moči in denarja, obstaja veliko možnosti zlorabe politike za dnevne in osebne interese posameznikov, ter slabih odločitev nasploh. Politiki se mnogokrat smatrajo pravno neodgovorne in naj bi odgovarjali le politično - na naslednjih volitvah vodstva organizacije".

Vabim sodelavce. MGTom 16:38, 30 september 2006 (CEST)