Pogovor:Organ²/ASLSP

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Za vsako traparijo, ki se jo nekje izmislijo pa res ne rabimo članka na resni Wikipediji. Pa že bolj notr spadajo na primer recepti kot pa ta super traparija. --Janez Novak 18:05, 17 januar 2006 (CET)

V obdobju modernizma so sami podobni podvigi. Cage-ova najbolj slavna skladba je 4'33" tišine. Izvajal jo je tudi v Cankarjevem domu. Seveda so ljudje ploskali! --Ziga 18:10, 17 januar 2006 (CET) Kako so vedeli gdaj je konec?

Ja, verjetno je tanka (rdeča) črta med tem kaj je (že/še) recept in kaj ni več skladba. --xJaM 18:23, 17 januar 2006 (CET)

V moderni umetnosti je treba pošteno premisliti, preden se nekaj označi kot traparijo. Cageova skladba morda ni prva, ki bi si zaslužila članek na slovenski Wikipediji, je pa gotovo dovolj pomembna, da ga dobi. --Missmarple 18:42, 17 januar 2006 (CET)

Če nekateri, ki verjamete (-ejo) raznim glasbenim kritikom, ki take "mojstrovine" razglašajo za viške umetnosti pravite da je to umetnost imate za to vso pravico, Imamo pa realisti vso pravico, da povemo da smatramo to za traparije. 4'33" tišine, pa ne glede na to kako kvalitetna je ni umetnost. Če pa so ploskali so zato, ker se pred ostalimi "poznavalci" pač niso hoteli osramotiti. Boljši je recept za žrebičkov zrezek v poprovi omaki (še amnjka), kot pa 6 ur tišine. Popolne. --Janez Novak 19:39, 17 januar 2006 (CET)

Umetnost take vrste je precej nedojemljiva za večino ljudi. In ravno tako se da razpravljato o njej. Ta nepodpisani komentar je dodal/-a 86.61.1.36 (pogovor • prispevki)

Saj poznamo zgodbo o cesarjevih novih oblačilih. Le otroci in tisti, ki se nam "žvižga" za mneje "strokovne publike" povemo odkrito svoje mnenje. --Janez Novak 21:01, 17 januar 2006 (CET)
Kazimir Severinovič Malevič, Črni kvadrat na belem polju, 1915.
Missmarple morda ni na tekočem. Janez je sarkastičen zato, ker mu je bil izbrisan recept v enem izmed člankov. Vsaj jaz tako razumem, lahko pa da je Janezu vseeno - vendar je tudi veliko truda vložil v nekaj, kar potem drugi označi za traparijo, oziroma da to pač ne sodi v takšno enciklopedijo. Kot sem zgoraj zapisal, je tanka črta, ki to razmejuje. Tudi Malevičev Črni kvadrat ni nič kaj posebnega, če ga riše npr. strojnik, verjetno. --xJaM 23:56, 17 januar 2006 (CET)
Samo majhen popravek Jani. V pogovor ni bil prestavljen en recept ampak kakšnih 10. Pa se mi je in se mi še vedno žvižga. Ni mi pa vseeno če mi nekdo trdi da je nekaj minut tišine (ali črn kvadrat na belem polju) umetnost. Namreč izredno pomebno je kdo to tišino ali kvadrat sproduicira in kaj reče umetnosti kritik o kvaliteti tišine oziroma črnini črnine. Lahko sem bedat in popolna neznalica pri moderni umetnosti pa mi je vseeno. Sem pač tisti otrk iz zgoraj omenjene zgodbe. --Janez Novak 00:31, 18 januar 2006 (CET)

Janez, o skladbi 4'33" bom napisal (ko bom pri času) pošten članek, da bo vsak lahko razumel kaj v resnici pomeni ta prelomna točka v glasbeni umetnosti. Je pa to tudi filozofska tema, seveda. --Ziga 01:41, 18 januar 2006 (CET)

Da lepo Žiga, ga nestrpno pričakujem, čeprav v mojem pogledu na tako "umetnost" ne bo nič spremenil. Da pa bo v stilu glasbe o kateri bo napisan ti predlagam, da ga napišeš btez uporabe črk. --Janez Novak 06:54, 18 januar 2006 (CET)

Zastarela povezava na SiOL.net[uredi kodo]

V članku je zastarela povezava na SiOL.net, ta povezava je tudi neveljavna (Bad Request [Invalid Hostname]).