Pogovor:Spodbujevano učenje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Pogovor:Okrepitveno učenje)
Jump to navigation Jump to search

Prevod tujk[uredi kodo]

Glede na to, da so viri iz katerih pišem ta članek večinoma v nemščini in angleščini imam nemalo težav z iskanjem slovenskih ustreznic določenim tujkam. Kakšni so predlogi za prevode:

  • reinforcement learning (učenje prek ujačitev/okrepljeno učenje)
  • Markov decission process (proces odločanja po Markovu/markovski proces odločanja)
  • value function (izraz se pojavi tudi pri evolucijskih algoritmih, kjer po analogiji iz terminologije v biologiji, oznacuje matematični model s katerim se določi maksimum fitnessa/ustreznosti)
  • policy gradient

Poleg tega me zanima ali bi izraze specifičnih metod, torej TD- in Q-learning slovenili ali ne? lp, --Miha 16:59, 29. september 2013 (CEST)

Po diskusiji z boljšo polovico sva prišla do "učenja s pozitivno motivacijo"; frazo uporabljajo predvsem ljudje, ki se ukvarjajo s treningom živali, tako da ne garantiram, da ne bo kak psiholog ekplodiral ob njej. — Yerpo Ha? 22:30, 24. november 2013 (CET)

Diskusija na se nadaljuje tule

V vmesnem času se je uveljavil izraz spodbujevano učenje, glej https://ucilnica.fri.uni-lj.si/pluginfile.php/67169/mod_label/intro/P06%20Razporejanje%20opravil%2C%20strojno%20u%C4%8Denje-6.pdf, https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?id=83472&lang=slv ali https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=80651. Miha 11:48, 26. februar 2019 (CET)