Pogovor:Oblika Zemlje

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ni mi jasno zakaj je npr. pri krivuljah četrtega reda kot je srčnica alias kardioida svg 'boljši' kot png? This has several advantages; see Commons:Images for cleanup for more information. If an SVG form of this image is already available, please upload it. kot pravi predloga Convert to SVG. Zgled: ta, ki je trenutno v članku (png), mi nekako več pove kot ta (svg). Ta druga nima označenih koordinat, pa tudi ne vem potem kako jo lahko na novo zgeneriraš, če je recimo a = 2. Verjetno popravljaš prek sintakse svg. --xJaM 15:51, 25 avgust 2006 (CEST)

SVG je vektorski zapis (PNG je rastrski), ki ga je precej lažje uporabiti v morebitnih izpeljanih delih - lahko mu prosto spreminjamo velikost, barvamo, spreminjamo besedilo brez nadležnega radiranja, ... MMG, saj ima koordinate, le manjše so - najbrž se to da spremeniti. --matijap | pogovor 16:55, 25 avgust 2006 (CEST)

Verjetno je Jani mislil na oznake osi. --Andrejj 17:45, 25 avgust 2006 (CEST)

Ja, seveda - to sem mislil. To razumem Matija. Mislil sem tudi, če bi rad zamenjal sámo funkcijo. Ali se moraš spuščati v skladnjo svg? Gotovo mora biti tam zapisana tudi f - nisem se še 'utrujal' s svg, razen nekaj malega pri grafih. Oznak pa nisem videl - moram bolje pogledati. --xJaM 09:24, 26 avgust 2006 (CEST)