Pogovor:Martin Krpan z Vrha

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt Slovenska mladinska književnost  
Ta članek je v delokrogu projekta WikiProjekt Slovenska mladinska književnost, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov Slovenska mladinska književnost v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.
 
WikiProjekt Slovenska literarna veda  
Ta članek je v delokrogu projekta WikiProjekt Slovenska literarna veda, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov Slovenska literarna veda v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.
 

Vrh pri Sveti trojici[uredi kodo]

A je kraj tudi fiktiven? Si se zdi najbolj primerna Sveta Trojica, Bloke!? --Andrejj 21:47, 16. december 2008 (CET)Odgovori[odgovori]

Pivka sploh ni na poti med Trstom in Dunajem (glavna tovorna pot v stari Avstriji). Tudi kaj bi avstrijski cesar počel v Pivki? Bolj verjetno gre za Sveto Trojico nad Vrhniko, ta pa leži na glavni prometnici med Dunajem in Trstom in zelo verjetno, se je Cesarja srečevalo na tej poti, torej Martin Krpan z Vrhnike pri Sveti Trojici. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:193.95.241.173 (pogovorprispevki) 00:24, 29. marec 2013‎.

Imaš kakšen vir za to izpeljavo? Sicer glej Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja. Iz nje se poraja tudi vprašanje, kaj naj bi tihotapec počel na glavni prometni poti, pa zakaj je potem izročilo o Krpanu živo predvsem na zahodu Notranjske, ne na vrhniškem koncu... — Yerpo Ha? 07:30, 29. marec 2013 (CET)Odgovori[odgovori]