Pogovor:Martin Krpan z Vrha

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Članek obravnava WikiProjekt Slovenska mladinska književnost. Za smernice glej strani projekta in Wikipedija:Slogovni priročnik.
Članek obravnava WikiProjekt Slovenska literarna veda. Za smernice glej strani projekta in Wikipedija:Slogovni priročnik.

Vrh pri Sveti trojici[uredi kodo]

A je kraj tudi fiktiven? Si se zdi najbolj primerna Sveta Trojica, Bloke!? --Andrejj 21:47, 16. december 2008 (CET)[odgovori]

Pivka sploh ni na poti med Trstom in Dunajem (glavna tovorna pot v stari Avstriji). Tudi kaj bi avstrijski cesar počel v Pivki? Bolj verjetno gre za Sveto Trojico nad Vrhniko, ta pa leži na glavni prometnici med Dunajem in Trstom in zelo verjetno, se je Cesarja srečevalo na tej poti, torej Martin Krpan z Vrhnike pri Sveti Trojici. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:193.95.241.173 (pogovorprispevki) 00:24, 29. marec 2013‎.

Imaš kakšen vir za to izpeljavo? Sicer glej Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja. Iz nje se poraja tudi vprašanje, kaj naj bi tihotapec počel na glavni prometni poti, pa zakaj je potem izročilo o Krpanu živo predvsem na zahodu Notranjske, ne na vrhniškem koncu... — Yerpo Ha? 07:30, 29. marec 2013 (CET)[odgovori]