Pogovor:Ladijski vlačilec

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Še nikjer nisem zasledil da bi se ladja za vleko ali potiskanje imenovala pilot. V tem področju so piloti osebe, ki vidijo ladjo v pristanušče (ali iz) in ukazujeo kapitanu in krmarju ladje na kateri so in vlačilcem, ki jo vlečejo ali potiskajo.

Ali torej pomeni, da če za določeno stvar nismo slišali, da potem posledično ne obstaja? Jaz na primer še nisem slišal, da bi bil pilot oseba na vlačilcu.--Rude 13:46, 19 december 2005 (CET)

Pilot ni oseba na vlačilcu, je oseba na ladji, ki pluje v ali iz pristanišča. Vozilo je remorker ali vlačilec (morski ali rečni). Če za nekaj nismo slišali še ne pomeni da ne obstaja. Sem pa pred nekaj meseci prečital odlično knjigo o nizozemskih oceanskih vlačilcih. --Janez Novak 13:55, 19 december 2005 (CET)

Kot pa vse kaže je imel Janez prav in sem mu dolžan opravičilo. Pilot je očitno res oseba, ki usmerja ladje ali pa čoln, ki vozi pred ladjo in ji kaže pot, kadar potuje z lastno silo. Še enkrat se opravičujem za tisti ne preveč taktni odgovor. Verjetno bi bilo po tem prestaviti pilota na novo stran in moj članek preimenovati v vlačilec ali remorker.--Rude 13:57, 19 december 2005 (CET)

Rude, nimaš se za kaj opravičevati. Diskusija je bila morda malo ostra ampak vsaj po mojem mneju korektna. Tako prihajamo do boljših podatkov. --Janez Novak 14:06, 19 december 2005 (CET)