Pogovor:Izočrte

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Mislim da si večina izočrt (razen morda izohipsa, izoterma in izobara) ne zasluži svojega članka! --AndrejJ 08:24, 30 nov 2004 (CET)

Glede tega ne vem, sam sem naredil le linke, ker sem vedel, da jih je Janez napisal. LP, --Klemen Kocjancic 08:27, 30 nov 2004 (CET)

Res so ti članki zelo kratki, vendar se mi nekako zdi, da v splošno enciklopedijo spadajo tudi definicije nekaterih pojmov, ki niso splošno znani, se pa pojavljajo v literaturi. Namenjeni so enostavnemu iskanju "Kaj je to". Pa še nekaj. Moj prvi članek je bil "Decimeter". Ta še manj zasluži svoj članek, saj ima meter svoj članek in predpone so lepo pojasnene. Ne vem ali ste ga pustili "iz usmiljenja" do začetnika, ali pa smatrate da decimeter le zasluži članek. Sedaj je še seznam vdeh izo* (hvala).
Ti članki so sedaj napisani in edino kar je, zasedajo nekaj malo diska nekje v Ameriki. Za prostor na diskih smo se v naši firmi nehali "sekirati" pred nekaj leti. Janez Novak 09:10, 30 nov 2004 (CET)
Na hitro sem prelistal Enciklopedijo leksikografskega zavoda Zagreb in v njej je cela vrsta zelo kratkih člankov. Pa je spodobna enciklopedija v šestih debelih zvezkih velikega fomata. Po mojejm mneju spadajo definicije dovolj neznanih pojmov, ki pa spadajo nekje v splošno izobrazbo v splošno enciklopedijo. Janez Novak 13:47, 30 nov 2004 (CET)
Se strinjam z Janezom. Morda ohranimo članke o teh črtah prav zaradi tega, ker jih večina pozna le par. Verjetno se da za vsako črto narediti spodoben članek in pri tem navesti kakšne zanimive zglede. --xJaM 14:55, 30 nov 2004 (CET)
Jani, ne vem (in zdi se mi da ne) ali bodo iz teh zelom kratkih definicij kdaj nastali daljši članki. Morda dobimo še upokojenca Trontlja (saj ga poznate z TV) pa bo kaj pojasnil. Gre za načelno vprašanje, ali nek pojem zasluži vsaj osnovni pojasnevalni članek, če avtor ne zna napisati (ali pa se ga ne da) obsežnega pojasnevalnera (razlagalnega) članka. Je vrsta pojmov, ki potrebujejo pojasnilo v vsaj nekaj besedah. Janez Novak 20:08, 30 nov 2004 (CET)

Plastnica[uredi kodo]

SSKJ pravi, da je plastnica le nestrokovni izraz za izohipso in ne v splošnem za vse te črte. --xJaM 20:23, 30 nov 2004 (CET)

Morda bi bilo vseeno primerno v članku vsaj omeniti ta izraz, saj smo se ravno pred kratkim pri geografiji učili o izohipsah in je profesorica navedla izraz 'plastnica' kot slovensko sopomenko. --Missmarple 21:08, 30 nov 2004 (CET)
Ja, vsekakor. Andrej je že dodal sopomenko. --xJaM 21:11, 30 nov 2004 (CET)

Me ne skrbi več[uredi kodo]

Glede na "vihar", ki so ga izo* povzročile me ne skrbi več, da bi kdo kakšno brisal. Pa izgleda, da je potrebno le začeti z nekim področjem, pa se pojavi vrsta člankov ali dopolnitev s tega področja. Izgleda, da nam vsem manjkajo ideje, ne pa znanje. Janez Novak 20:51, 30 nov 2004 (CET)