Pogovor:Common Gateway Interface

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Če je ime tega gesla »CGI« (in ne »Cgi« (oziroma »cgi«)), potem naj bo tudi ime (naslov) tega članka takšen. Potrebno je prestaviti na CGI, oziroma v skladu z dogovori o p oimenovanjih, če gre slučajno za preusmeritev, razločitev, ... Silence-r to lahko npr. kar sam postoriš, da klikneš na zgornji gumb »prestavi«, če ga še nisi zapazil. --xJaM 11:49, 18 feb. 2005 (CET)

Res je CGI[uredi kodo]

OK hvala za opozorilo in nasvet. Sem še novinec pa mi ni še vse ravno najbolj jasno (in pregledno). Sem enostavno spregledal.

Se zgodi, ne. Tu moram še dodati, da se pa lahko zgodi npr. da ime ni pravilno zapisano. Moj nick bi se npr. znašel pod XJaM in ne pod xJaM. V takšnih primerih se napiše opomba, da je naslov pomanjkliv. Ali pa najbolj značilen primer C++, ker znak »+« ni dovoljen v imenih, zato si (lahko) pomagamo s »C plus plus«...

Aja, seveda, če ti ni kaj jasno ali karkoli pregledno, kar naprej z vprašanji. Zato so tukaj VW (veteranski Wikipedisti). --xJaM 13:35, 18 feb. 2005 (CET)

Kaj pa tam počne PHP3, ki je že dolgo zgodovina? Sedaj že "petka" počasi izpodriva 4.x, osebno bi pa napisal kar PHP. --Heretik 14:14, 18 feb. 2005 (CET)

Prevod kratice CGI vmesnika se glasi "skupni prehodni vmesnik". Na slednjem URL naslovu[1] se nahaja prevod v slovarju informatike, ki opredeljuje omenjeno definicijo. --L. Woititz 13:05, 22. junij 2009 (CEST)