Pogovor:Bojna sekira

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ena od kategorij (kot v primeru) je nepotrebna. Kategorija Kategorija:Klasično orožje je že vsebovana (podkategorija) v Kategorija:Orožje. --AndrejJ 17:56, 17 nov 2004 (CET)

Kategorije za orožje[uredi kodo]

Sedaj se ukvarjam prvenstveno z napravami "za uničevanje sovražne žive sile in tehnike" kakor so nas učili pri predvojaški vzgoji (v JLA mi zaradi močne dioptrije na srečo ni bilo potrebno).

Vsako orožje dajem v kategorijo "orožje", tako da se avtomatsko pojavijo na strani te kategorije vsi članki o orožju. Če Klemen ne bo začel "štepati" raznih orožij po znanem tempu se tu ne bo nabralo več kot cca 100 člankov. Jaz jih ančrtujem največ cca 40.

Cilj (kot ga vidim jaz) je, naj nekdo, ki ga zanima nekaj o orožju najde vsa vnešena orožja (čalnki ne seznam!) na enem mestu (saj ne bo nepregledno).

Antična in srednjeveška orožja dajem še v kategorijo "Klasična orožja" (do vključno arkebuze in muškete, ki ju ne smatram za resno pehotno ali ognjeno ali strelno orožje).

Oba mitraljeza sem dal še v že odprto kategorijo "Pehotno orožje". Ko se bom lotil pariškega topa, debele Berte in podobnih kanonov jih bom dal nekam v artilerijo.

Moj načrt je, da naj bodo članki za vsa orožja (tudi) na eni strani, potem pa še ponovitev v cca 5 dodatnih kategorijah. To je sicer redudanca (če ga še ni bo potrebno napisati članek), pa kolokrat se srečamo z tem pa nas ne moti - raten če mora uporabnik, ki je drago kupil progarm iste podatke vnašati večkrat. Ker je tu samo povezava na evč kategorij ni nevarnosti da bi prišlo do neskaldja podatkov (osnovni problem redudance podatkov!).

Ker obstajajo neki programi (prebrskajo vse in po nekih pravilih nekaj pišejo ali brišejo - ali sem pravilno razumel?) ne bi smelo biti poseben problem (če bo v kategoriji orožje dejansko preveč člankov - samo upam lahko da se bo tako zgodilo čim preje) brisati iz vseh člankov kategorijo orožje.

Pa prosim za tvoje mnenje in še od koga drugega. Lep pozdrav! Janez Novak 18:18, 17 nov 2004 (CET)


Smisel podkategorij je ravno v tem, da združiš članke npr. Kategorija:Klasično orožje, to pa je po logiki del širše kategorije Kategorija:Orožje. Tudi kasneje se da stvari popravljati, če pa se tega zavedaš, je najbolje takoj smiselno razvrščati članke. --AndrejJ 18:26, 17 nov 2004 (CET)

Še enkrat Janez. Sedaj je v orožju manj kot 20 člankov in se da vse urediti "na roko". Bojim pa sel, da mi bo nekdo razmetal članke o sodobnem orožju na celo vrsto podkategorij in bo svar popolnoma nepregledna. Počajva do konca tedna če bo še kdo povedal svoje mnenje, in če ga ne bo bom iz vseh mojih člankov o orožju + samostrel (ki je že bil) brisal kategorijo "Orožje". Ti pa mi obljubi, da me boš podprl v prizadevanju da ne sme biti v "orožje" več kot cca 5 podkategorij. Hvala in pozdrav! Janez Novak 18:36, 17 nov 2004 (CET)