Pogovor:BioShock

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt Pustolovske videoigre podpira ta članek!

WikiProjekt Pustolovske videoigre je usmerjen projekt izboljševanja člankov o pustolovskih videoigrah na slovenski Wikipediji. Če te tematika zanima, si vabljen da se vpišeš med člane na projektni strani.

IzbraniPo kriteriju kakovosti je bil članek označen kot izbrani.


Plazmidi in System Shock[uredi kodo]

Sicer sem mislil že sam dopolniti oziroma popraviti, vendar je PMM boljše dosečti dogovor glede naslednjih stvari, ker bi morda bilo preveč podrobno:

  • ali ne bi bilo boljše razdeliti nadgradnje specifično na plazmide in tonike, namesto na ofenzivne in defenzivne plazmide? Kolikor se spomnin iz igre so toniki sorodne genetske modifikacije, vendar se dokaj razlikujejo od plazmidov, ker ne potrebujejo EVE, so vedno aktivni in so seveda pasivni.
  • PMM bi se namesto serije System Shock pri primerjavi (v uvodu se lahko pusti) raje osredotočil na sam System Shock 2. Namreč, že res, da so nekatere idejne zasnove že prisotne v SysShocku, vendar šele dvojka vključi recimo ključni preobrat v zgodbi, tj. izkaže se da je Polito pravzaprav SHODAN, kar je analogno pri BioShocku Atlas → Fontaine, ozadje zgodbe se izve poleg avdio posnetkov tudi preko prikazov duhov in drugi paranormalnih fenomenov, kvantni biorekonstrukcijski stroji so analogni vita-komoram, psionične lastnosti → plazmidi, raziskovalna kamera → raziskave s pomočjo kem. elementov, shekanje avtomatov in varnostnih sistemov, idr. V enki se igranje tudi zelo razlikuje zaradi t. i. kibernetičnega prostora. Pa še to: ali bi bilo smotrno malce več napisati o variabilnosti orožij in predvsem njihovega streliva? --Archangel 10:09, 17. avgust 2010 (CEST)[odgovori]
Mnja, kar se tonikov tiče res nisem hotel preveč zakomplicirat, ker so to v osnovi tudi plazmidi, samo reče se jim drugače. Lahko poudariš, da je igra podobna predvsem System Shocku 2, ampak več podobnosti kot jih je zdaj noter tudi ne bi vključeval. Raznolikost orožij in streliva je pa res bistvena za igranje in kakšen stavek ekstra ne bi bil odveč. — Yerpo Ha? 10:22, 17. avgust 2010 (CEST)[odgovori]