Pogovor:Arabščina

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Viquibola 1000.png To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, spada v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glejte strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani.
40% pie chart.svg
Po številu znakov je to članek.


Barve v tabeli[uredi kodo]

Heretik, zakaj bi spreminjal barvo iz rumene v svetlo zeleno? Barve v teh tabelah so nekako na en: že določili za vse jezike. Te so podane na en:Wikipedia:WikiProject Languages (moramo jih še postaviti na stran našega projekta...). --xJaM 12:56, 24 jan. 2005 (CET)

Arabščina je v rumeni, drugi jeziki na naših straneh pa so svetlo zeleni. Sem že probal yellow spremeniti v "green", pa pride tako temno zelena, da se ne vidi besedila... --Heretik 13:19, 24 jan. 2005 (CET)
Nisva se zgleda razumela. Barva sama je odvisna od vrste jezika. Vsi semitski jeziki so npr. rumeni (aderščina, amharščina, arabščina, giz, ...), indoevropski (in s tem slovanski jeziki) so zeleni, esperanto je moder, japonščina in valižanščina sta sivi, madžarščina kot ugrofinski jezik je temno zelena, malajalščina ima spet malo drugačen zelen odtenek, tako da bo kar prav rumena barva. --xJaM 14:00, 24 jan. 2005 (CET)

Velikost arabske pisave v člankih[uredi kodo]

Niti ne vem, kam bi postavil to vprašanje - upam, da nisem preveč falil.

Gre za to, da je velikost arabske pisave v vseh člankih, kjer se jo uporablja bodisi za zapis v izvirniku ali kaj drugega, premajhna, da bi bila berljiva. Domnevam, da je ta velikost določena za celotno Wikipedijo, ampak vseeno... Obstaja kaka možnost, da se to uredi? Anyone?

Obstaja preprosta možnost. Povečaj si fonte. (če uporabljaš Mozillo pritisni na crtl in +. Sicer pa pojdi na arabsko različico Wikipedije in se vprašaj, ali tam tudi nič ne vidijo. PMSM imajo večje fonte. --Ziga 15:00, 27 november 2005 (CET)


Tegale: عربية se ne da brati, pojavijo se kvadratki. --NezNan 23:33, 17 december 2005 (CET)

Kakšni kvadratki? Ali lahko pošlješ sliko zaslona? --romanm (pogovor) 23:40, 17 december 2005 (CET)

Slika:Arabscina.jpg --NezNan 23:47, 17 december 2005 (CET)

Pri meni je vse OK; mogoče nima nastavljenih ustreznih jezikovnih možnosti. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 23:50, 17 december 2005 (CET)

Uporabljaš morda Internet Explorer? Ta ima pogosto tovrstne težave s prikazovanjem Unicode znakov. Lahko jih rešiš z namestitvijo Unicode pisave (npr. Arial Unicode MS, ki je dosegljiva na CD-ju z Microsoft Office), ali pa začneš uporabljati drug brskalnik, denimo Firefox. lp, --matijap | pogovor 00:01, 18 december 2005 (CET)

Uporabljam sicer firfox ampak ko si omenil Explorer, v njem pa deluje v redu! Še hujše, zdaj vidim da se v pogovoru pojavijo arabske črke, v članku pa ne. To je sploh čudno saj sem kopiral iz ćčanka?