Pogovor:Črtomir Šinkovec

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Spoštovani! Sem nečakinja Črtomirja Šinkovca, moram vas opozoriti na napako, mojemu stricu je bilo ime Adolf Šinkovec Črtomir, po II.svetovno vojni se je izključno podpisoval, kot Črtomir Šinkovec. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:46.122.83.156 (pogovorprispevki) 17:22, 26. september 2013‎.

Obstaja kakšen vir za to trditev? — Yerpo Ha? 18:08, 26. september 2013 (CEST)
Da, za to trditev obstaja vir. V roke mi je prišla knjiga Oblaki nad sončno deželo, v kateri so izbrane pesmi in proza Črtomirja Šinkovca. Pesmi je zbral in uredil Emil Cesar, knjiga pa je izšla pri založništvu Jutro, Ljubljana, 2003. V spremni besedi v tej knjigi je zapisano, da je bilo njegovo krstno ime Adolf, kot partizan pa si je nadel ime Črtomir in se s tem imenom podpisoval tudi po vojni. Menim da je to zadosten vir, da se podatke popravi in mogoče tudi naslov teme spremeni v Črtomir Šinkovec. LP Polona
Vidim, da je kolega že prestavil članek, bega me samo, zakaj je potem v Slovenskem biografskem leksikonu vkjučen kot Avgust Šinkovec - članek (verjetno je bil zato naš članek ustvarjen pod prvotnim naslovom). Mogoče bi veljalo opozorit še urednike spletne izdaje SBL na napako. — Yerpo Ha? 13:07, 27. september 2013 (CEST)