Prostori v srcu

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Places in the Heart)
Prostori v srcu
RežijaRobert Benton
ProdukcijaArlene Donovan
ScenarijRobert Benton
Vloge
GlasbaJohn Kander
FotografijaNéstor Almendros
MontažaCarol Littleton
DistribucijaTriStar Pictures
Datum izida
21. september 1984
Dolžina
111 minut
DržavaZDA
Jezikangleščina
Proračun9,5 milijona USD
Dohodek bruto34,9 milijona USD

Prostori v srcu (angleško Places in the Heart) je ameriški dramski film iz leta 1984, ki ga je režiral in zanj napisal scenarij Robert Benton.[1][2] V glavnih vlogah nastopajo Sally Field, Lindsay Crouse, Ed Harris, Ray Baker, Amy Madigan, John Malkovich, Danny Glover, Jerry Haynes in Terry O'Quinn. Zgodba prikazuje boj vdove v Teksasu za svojo kmetijo v obdobju Velike depresije s pomočjo slepega moškega in temnopoltega reveža.

Film je bil premierno prikazan 21. septembra 1984. Naletel je na dobre ocene kritikov in dosegel finančni uspeh z več kot 34 milijonov USD prihodkov ob 9,5-milijonskem proračunu. Na 57. podelitvi je bil nominiran za oskarja v sedmih kategorijah, tudi za najboljši film, nagrajen pa je bil za najboljši izvirni scenarij in igralko (Field).[3] Nominiran je bil tudi za tri zlate globuse, od katerih je bil nagrajen za najboljšo igralko v dramskem filmu (Field), nominiran pa je bil še za najboljši dramski film in scenarij.[4] Nagrajen je bil tudi s srebrnim medvedom za najboljšo režijo na Berlinalu.[5]

Vloge[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. »Places in the Heart«. Turner Classic Movies. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Pridobljeno 1. februarja 2017.
  2. »Places in the Heart«. AFI Catalog of Feature Films. United States: American Film Institute. Pridobljeno 1. februarja 2017.
  3. »1985 Oscars«. Academy Awards. United States: Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Pridobljeno 1. februarja 2017.
  4. »1985 Golden Globes«. Golden Globe Award. United States: Hollywood Foreign Press Association. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 20. decembra 2016. Pridobljeno 1. februarja 2017.
  5. »1985 Berlin Festival«. Silver Bear. Berlin: Berlin International Film Festival. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 26. junija 2019. Pridobljeno 1. februarja 2017.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]